• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Karin Gjörtler blir ny förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen

Kommunstyrelsen utsåg i dag Karin Gjörtler till ny förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen. Karin är i dag chef i Helsingborgs stad med ansvar för lantmäteri, kart- och mätverksamhet på stadsbyggnadsförvaltningen.

Karin Gjörtler, ny förvaltningschef för bygg- och miljöförvaltningen. Foto: Privat

Karin Gjörtler har arbetat i olika chefsroller inom i Helsingborg stads koncern i sju år. Hon är utbildad jurist och har en karriär inom fastighetsbranschen bakom sig. I sin nuvarande roll tillhör hon ledningsgruppen för stadsplanering inom Helsingborgs stad.

- Jag ser fram emot att tillsammans med kompetenta medarbetare fortsätta förändringsresan mot förbättrad service gentemot invånare och näringsliv. Förvaltningen har en viktig roll att fylla för ett växande Halmstad, säger Karin Gjörtler.

Karin har erfarenhet av att driva förändringsarbete bland annat inom digitalisering och utveckling av arbetsprocesser. Hon beskriver själv att hon gillar att arbeta både med arbetskultur och fokus på leverans. Karin har också en bakgrund som fritidspolitiker. Hon bor norr om Helsingborg med man och två barn.

- Vi är mycket glada över rekryteringen av Karin Gjörtler. Hon har värdefull erfarenhet med sig både från fastighetssidan och arbetet med samhällsbyggnadsfrågor, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i personal- och ledningsutskottet.

Bygg- och miljöförvaltningen har drygt 100 anställda uppdelat på miljöavdelningen, bygg- och kartavdelningen samt avdelningen för verksamhetsstöd och rådgivning. Förre förvaltningschefen Anders Thorén slutade i september i år och tillförordnad chef är avdelningschef Kim Ferm. Karin Gjörtler tillträder sin nya tjänst 25 mars 2024.