• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Inget skyddsombudsstopp på Haverdals förskola

Kommunal drar tillbaka det skyddsombudsstopp som var lagt i lokalerna på Haverdals förskola. Det pågår fortfarande en större utredning av huset och orsaken till problemen. Ingen verksamhet kommer att bedrivas i lokalerna förrän utredningen är klar och en bra arbetsmiljö i lokalerna kan säkerställas.

- Vi har i samverkan med Kommunal tagit fram en handlingsplan för hur vi går vidare med utredningen. Tillsammans vill vi att detta ska bli så bra som möjligt, säger Isabell Andersson Lagerblad, arbetsmiljökonsult på barn- och ungdomsförvaltningen.

I samråd med sakkunniga och skyddsombud har kommunen beslutat att göra en större utredning av alla lokaler som förskolan och skolan använder. Eftersom man tar fler prover och gör en byggnadsteknisk utredning dröjer det ytterligare tid att få resultatet.

Ingen verksamhet i huset

Sedan den 28 september har det inte varit någon verksamhet i Haverdals förskola. I väntan på provsvar och om eventuella åtgärder kommer barn och personal på Haverdals förskola att flytta in i lokaler på Höjdens förskola. Elever på Haverdals byskola äter i lokalen Livbojen som ligger i närheten av skolan.

Förskolan, skolan och fritidshemmet kommer inte att börja använda lokalerna på Haverdals förskola innan utredningen är klar och en bra arbetsmiljö i lokalerna kan säkerställas.