• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Haverdals förskola fortsätter att hålla stängt

Sedan den 28 september har det inte varit någon verksamhet i Haverdals förskola efter det upptäckts mikrobiell tillväxt i köket och fukt i ett rum. Det pågår en utredning där man undersöker orsaken till problemen och flera byggtekniska prover har gjorts. Verksamheten kommer inte flytta tillbaka förrän utredningen är klar och en bra arbetsmiljö i lokalerna kan säkerställas.

Ett externt företag utreder problemen i huset och har gjort flera prover i lokalerna. Halmstads kommun har också valt att utöka utredningen och göra fler byggnadstekniska prover i huset.

De provsvar som kommit tillbaka visar inte på några förhöjda värden i byggnaden. Den mikrobiell tillväxt som upptäcktes i köket är nu åtgärdad.

Lokalerna används inte

Trots att lokalerna inte används har Kommunal lagt ett skyddsombudsstopp i lokalerna på Haverdals förskola.

Förskolan, skolan och fritidshemmet kommer inte att börja använda lokalerna på Haverdals förskola innan utredningen är klar och kommunen kan säkerställa en bra arbetsmiljö i lokalerna. Halmstads kommun jobbar även med en långsiktig plan med alternativa lösningar.

Personal och vårdnadshavare kommer att bli inbjudna till ett möte när är alla provsvar är klara och man kan presentera resultatet.