• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Häng med ut – programmet för årets naturupplevelser är klart

Följ med till en värld av rosenfinkar, lianer, uttrar, vildbin och klibbalar! Det är dags för ny omgång av naturupplevelser i Halmstads kommun. Inte mindre än 39 härliga aktiviteter finns att väja mellan i år.

Bild på fors

Vatten är temat för årets naturupplevelser.

Temat för årets naturupplevelser är vatten, som erbjuder en livsmiljö för många spännande arter. Exempel på några arrangemang på detta tema är då kommunens ekolog Kristian Eno den 5 juli berättar om ljungheden och en planerad våtmark på Hagön, och en näktergalsvandring i Vallås våtmark den 16 maj.

Den 5 september berättar kommunens naturpedagog Mikael Lundqvist om ytvatten, dagvatten och grundvatten vid en vandring i Ranagård. Deltagarna får då chansen att ta en titt i ett nytt uteklassrum.

En härlig blandning av aktiviteter

Totalt innehåller programmet 39 aktiviteter. Många innebär vandring i terräng men det finns också aktiviteter som är tillgänglighetsanpassade eller som är lämpliga för barnfamiljer. En del är praktiska kurser, exempelvis kan du lära sig lieslåtter den 19 augusti eller naturfotografering den 30 april och den 28 oktober under ledning naturfotograf Patrik Leonardsson.

– Utbudet av aktiviteter är brett och vi hoppas att många vill vara med. Att delta i naturupplevelserna är ett sätt att lära sig mer om den stora biologiska mångfald vi har och som vi måste vara rädda om, säger Ann-Charlotte Abrahamsson, kommunekolog.

Arrangörer är föreningar och organisationer tillsammans med Länsstyrelsen i Halland, Studiefrämjandet och Halmstads kommun.

Programmet finns i tryckt folder att hämta på Turistbyrån, i Rådhusets entré och på biblioteken. Du kan också hitta information om vandringarna här på webben.