• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Hallands bästa seniorestaurang finns i Oskarström

Hallands Matakademi uppmärksammar årligen verksamheter som verkar för den halländska matkulturen och dess utövning. I år utsågs Oskarströms äldreboendes restaurang till bästa seniorrestaurang.

Prisutdelningen förrättades av juryns ordförande landshövding Brittis Benzler Halmstad Slott. Hallands MatAkademi. Akademin premierar och lyfter fram goda exempel som kan utvecklas vidare och generera goda förutsättningar i Halland i allmänhet och den halländska matkulturen i synnerhet.

Hallands bästa seniorrestaurang 2020

Oskarströms äldreboendes restaurang, Oskarström med motiveringen:
”I köket på Oskarströms äldreboende har man lyckats sätta fokus på maten och måltiden. Genom att köksteamet håller en hög kvalitet, ett nära samarbete och ett stort engagemang för mat som smakar gott och en utpräglad känsla för vad våra äldsta matgäster behöver, gör att varje enskild måltid blir till en upplevelse i matglädjens tecken.”

Priset har instiftats med huvudsyfte att uppmuntra till matglädje och att lyfta vad bra mat kan göra för välbefinnandet. Den bästa seniorrestaurangen i länet skall utses samtidigt, vilket görs av samma jury, som för skolrestaurangen. Belöningen är 10 000 kronor för vidareutbildning från Länsförsäkringar Halland samt diplom och blommor.

Fler priser

Dessutom utsågs Nellie Kristoffersson från Halmstad till Årets unga kock. Hedersdiplomet gick till Casandra Hallberg också från Halmstad. Till årets bästa skolrestaurang utsågs Lindbergs skolkök i Varberg.

- Det är roligt och inspirerande när vår verksamhet uppmärksammas på detta sätt och sporrar oss att fortsätta leverera goda matupplevelser till alla våra gäster, säger Lisa Larsson, chef för måltidsservice i Halmstads kommun.