• Halmstads webbplatser

Food market i Halmstad är årets bästa praoplats i Halmstads kommun

Halmstads kommuns pris för årets bästa praoplats 2023 går till Food market i Halmstad. Under onsdagen delade barn- och ungdomsnämndens ordförande Arber Gashi (S) ut diplom till restaurangchefen Julia Andersson.

- Det är oerhört viktigt för en högstadieelev att få komma ut på praktik. För många är det första erfarenheten ute i arbetslivet, vilket är viktigt att få med sig som ung. Många gånger leder praktiken till första sommarjobbet som ett första steg ut i vuxenlivet. Food market gör ett enastående jobb, säger Arber Gashi (S) ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Motiveringen till vinsten är:

"Diplom för årets bästa praoplats 2023 i Halmstads kommun tilldelas Food market i Halmstad. Företaget har tagit emot över 300 praoelever sedan 2019. De får alltid ett bra bemötande av personalen, de bjuds på lunch och får en oförglömlig praovecka och en positiv första kontakt med arbetslivet."

Om prao i Halmstads kommun

Varje år tar mer än 1000 elever i årskurs 8 och 9 sina första steg i arbetslivet och har praktik (prao/praktisk arbetslivsorientering) inom näringslivet eller i offentlig sektor. Hundratals verksamheter i Halmstad tar emot praoelever och visar upp sina arbetsplatser och olika branscher.

I Halmstads kommun praoar elever två gånger i årskurs 8, en vecka på höstterminen och en vecka på vårterminen.

Vill din verksamhet ta emot en praoelev?

Att ta emot en eller flera grundskoleelever kan vara givande för både arbetsplatsen och eleven. Det ger möjlighet att göra reklam för arbetsplatsen och öka möjligheten att få intresserade arbetssökande framöver.

Läs mer om hur du gör för att ta emot en praoelev.

Barn- och ungdomsförvaltningens ordförande Arber Gashi lämna över ett diplom till Julia Andersson som är restaurangchef på Food market.