• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Flera nya läger i årets Aktiv sommar

Den 4 april öppnar anmälningen till ännu en upplaga av Aktiv sommar där barn och unga i Halmstad får möjlighet att delta i Halmstad kommuns kostnadsfria läger. Samtliga läger kombinerar kreativt skapande och rörelse och i år finns flera nyheter bland lägren.

Under perioden 4 april till 22 april kan alla intresserade i åldern 10-19 år anmäla sig till Aktiva sommar som arrangeras för sjunde året i rad. Förutom friluftsläger på Ön erbjuds en mängd temaläger som filmläger, kockläger, dansläger, concept art läger och regnbågsläger. Dessutom finns möjlighet till olika prova-på-läger.

Nytt för i år

Ett av våra prova-på-läger kommer att rikta sig mot barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Här kommer finnas möjligheter att tillsammans med föreningar prova på olika idrotter och kulturaktiviteter. Konceptet bygger på att barn och unga väljer vilka aktiviteter de tycker är mest spännande, och vilka dagar man vill delta, allt utifrån ett ökat tillgänglighetsperspektiv.

Ytterligare nyheter för året utifrån önskemål, är läger som innehåller aktuella tema som exempelvis klimat, återbruk och hållbarhet. Även HBTQIA+ har i år fått sitt eget läger i form av en regnbågsvecka. En annan nyhet är att vi i år kommer att erbjuda filmläger för både yngre och äldre ungdomar. Under lägret får de möjligheter att prova på olika steg inom filmskapande.

Önskemål från tidigare deltagare

Halmstad kommun erbjuder 34 läger under perioden mellan den 13 juni och 12 augusti.

Precis som tidigare är det många olika temaläger, prova-på-läger och friluftsläger som kombinerar kreativt skapande och rörelse. Temalägren är ett resultat som formats genom barn och ungas delaktighet och inflytande under planeringsprocessen.

”Många positiva effekter”


Projektledare Mia Hoffman på enhet Unga möten, som dagligen träffar unga i sitt arbete, menar att

– Aktiv sommar är sommarens höjdpunkt för många av Halmstads barn och unga. Det betyder jättemycket att både få nya kompisar, röra sig och vara kreativa, dessutom får man med sig ett fint sommarminne säger hon.

Läs mer om de olika lägren:

Aktiv sommar anordnas av Halmstads kommun (Kulturförvaltningen, Teknik- och Fastighetsförvaltningen, Socialförvaltningen, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utbildning och arbetsmarknadsförvaltningen, och Servicekontoret) tillsammans med en mängd föreningar och kulturutövare. Kulturförvaltningens personliga arbetare på samtliga läger. Ytterligare ett antal ungdomar involverar genom Sommarkraft.