• Halmstads webbplatser

Ett vardagsrum för studenter i Halmstads centrum

Nu är Studenthuben i city invigd. Huben är en samlingsplats för studenter har blivit verklighet tack vara gott samarbete och stöd från många medarbetare i kommunen.

Halmstad hjärta student är ett samarbete som funnits i flera år mellan Halmstad studentkår, Högskolan i Halmstad och Halmstads kommun med gemensamt fokus att skapa en bra studenttid. I samarbetet ingår representanter från flera av kommunens förvaltningar och bolag.

I studenthuben i centrum ska det finnas möjlighet att träffa nya vänner, plugga, spela spel, vara kreativ, bara hänga, värma en matlåda, träffa framtida arbetsgivare, bjuda in olika samarbetspartnerns…ja det ska finnas möjlighet till det mesta som studenterna själva vill.

Studenthuben är en del av det strategiska arbete om att attrahera unga som Halmstads politiker beslutat om.

Studentkåren håller ihop arbetet

Med hjälp av Halmstad hjärta student har studenthuben i centrum gått från en lös idé till verklighet på kort tid. Arbetet hålls ihop av studentkåren som också står på hyreskontraktet. Viktiga roller spelar även fastighetsägaren samt Halmstad City.

Lokalen invigdes under festliga former med snittar, dryck och popcorn. Invigde officiellt gjorde Linnéa Håkansson, kårordförande, Stefan Pålsson, kommunstyrelsens ordförande i Halmstad samt Thorsteinn Rögnvaldsson vice rektor vid Högskolan i Halmstad.