• Halmstads webbplatser

Ekonomidirektör går i pension

Jan Fritz, ekonomidirektör på Halmstads kommun, väljer att gå i pension till sommaren. Jan har haft rollen i fem år och nu inleds rekrytering av hans ersättare.

Jan blir 61 år i sommar och väljer att sluta efter en karriär både i privat och offentlig sektor. Han har förutom arbete i två kommuner varit auktoriserad revisor och ekonomichef inom näringslivet.

– Det är en förmån att arbeta i offentlig sektor. När jag arbetade i näringslivet såg jag ibland ner på att jobba offentligt, jag sökte mig hit trots allt och jag har inte ångrat det. Här finns många medarbetare med ett fantastiskt driv och stor kunskap. Det är också kul att jobba nära våra politiker som vill göra skillnad och bära ansvar, vilket i många fall är både tufft och otacksamt, säger Jan Fritz.

Under åren som Jan arbetat i Halmstads kommun har han bland annat arbetat med att förbättra kommunkoncernens gemensamma förmåga, det vill säga det arbetet mellan förvaltningar och bolag. På ekonomifunktionen har han bidragit till att utveckla kommunens ekonomistyrning och upphandling samt att effektivisera redovisningsrutinerna.

–Att min funktion ska upplevas som efterfrågad och relevant känns självklart, jag brinner för att kommunen ska hantera skattebetalarnas pengar ansvarsfullt och att den demokratiska modellen som vi har förmånen att vara en del av upplevs som en fantastisk möjlighet för både medarbetare och medborgare, säger Jan Fritz.

Privat tycker Jan om att vara aktiv och det främsta skälet till att sluta i förtid är att han vill ta tillvara på livet och hinna med sina intressen medan kroppen håller.

– Jan blir saknad på många vis. Han har ett stort hjärta för demokratifrågor och har drivit ekonomiarbetet på ett utvecklande sätt, säger kommundirektör Mattias Rossköld.

Jan Fritz slutar i juli 2024 och rekryteringen av ny ekonomidirektör inleds inom kort.