• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Dennis Hjelmström blir ny förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen

Kommunstyrelsen har beslutat att Dennis Hjelmström blir ny förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen. Dennis, som för närvarande är verksamhetschef för förskola och grundskola i Helsingborg, kommer att leda Halmstads kommuns största förvaltning med omkring 3 000 anställda.

Dennis Hjelmström kommer ursprungligen från Stockholm. Han är utbildad lärare i bland annat svenska, spanska, NO och idrott. Han har ett tiotal år som lärare bakom sig och därefter har han arbetat i ett flertal roller som skolledare och som chef på skolförvaltningar i Stockholmsområdet, Simrishamn, Ystad och Helsingborg.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Halmstad och arbeta tillsammans med nya kollegor för att ge barn och unga så bra förutsättningar och livschanser som möjligt. För att lyckas med detta så är förskola och skola absoluta grundbultar. Jag längtar efter min första arbetsdag och att få träffa alla på plats, säger Dennis Hjelmström, tillträdande förvaltningschef.

Dennis är 47 år och bor med fru och en dotter i Lund. Han siktar på att skaffa en övernattningslägenhet i Halmstad när han börjat på sin nya arbetsplats. Dennis beskriver sig själv som lugn och kommunikativ. Han tycker om att skriva och har bland annat skrivit en fackbok om introverta elever och läromedel i spanska.

Troligen på plats kring årsskiftet

Dennis efterträder Pauline Broholm Lindberg som valde att sluta efter 30 år i kommunen i samband med ny mandatperiod. Fredrik Landelius, kvalitetschef på barn- och ungdomsförvaltningen, är tillförordnad förvaltningschef och kommer att fortsätta vara det tills den nye chefen är på plats vilket troligen blir kring årsskiftet.

”En erfaren skolledare”

–Vi är mycket glada över rekryteringen av Dennis Hjelmström. Han är en erfaren skolledare och har en bred kompetens med sig från både större och mindre organisationer, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i personal- och ledningsutskottet.