• Halmstads webbplatser

Carl Westman slutar i Halmstads kommun

Carl Westman lämnar kommunen efter 13 år för ett nytt jobb som vd på ett industriföretag i Hyltebruk. Han är i dag tillförordnad digitaliserings- och styrningsdirektör men har en ordinarie tjänst som förvaltningschef på serviceförvaltningen.

– Det har varit många spännande år i Halmstads kommun och jag har trivts mycket bra. Den nya tjänsten lockar mig eftersom jag har en bakgrund inom industrin och jag får också möjlighet att arbeta i min hemkommun och bidra till utvecklingen där, säger Carl Westman.

Under åren som Carl arbetat i Halmstads kommun har han bland annat arbetat med kommunens interna service. En verksamhet som vunnit många branschpriser och ofta får besök från andra kommuner. Carl har också bidragit till att serviceförvaltningen genom samarbetet ”Goda grannar” är redo att ta nästa steg att också kunna ge service till grannkommuner.

Förutom förvaltningschef och tillförordnad direktör har Carl arbetat som utvecklingsstrateg inom it och digitalisering.

–Jag tycker om att jobba med utveckling och är stolt över att varit bidragande i arbetet med att få till en bättre samverkan inom kommunkoncernen. Samverkan, både inom kommunen och över gränserna, är avgörande för att klara välfärdsuppdraget framåt, säger Carl Westman.

Rekrytering pågår

Carl Westman slutar 4 juli. Rekryteringen av ny förvaltningschef på serviceförvaltningen kommer att inledas inom kort. Tillförordnad chef Kim Ferm stannar kvar på uppdraget tills ny chef är på plats.
Rekrytering av digitaliserings- och styrningsdirektör pågår och väntas bli klar inom kort.

– Calle har varit en klok och omtyckt kollega i vår koncernledning. Han har förmågan att se lösningar, är alltid hjälpsam och har glimten i ögat, säger kommundirektör Mattias Rossköld.