• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Bevattningsförbud införs i Halmstad och Laholm

Laholmsbuktens VA, LBVA, beslutar idag om att ett bevattningsförbud införs i Halmstads och Laholms kommuner från den 15 juni kl. 14.00. Det beror på att dricksvattenförbrukningen är mycket hög och produktionen är maximerad.

Under bevattningsförbud ska dricksvatten endast användas för mat, dryck och hygien samt till viktiga samhällsfunktioner.

Vattenförbrukningens första säsongstoppar har varit högre än föregående år och LBVA ser att förbrukningen har stigit kraftigt varje helg. Nu är dessvärre förbrukningen konstant hög och vattenverken går på maximal kapacitet. Därför införs bevattningsförbud tillsvidare.

— Våra vattenverk går på högsta kapacitet även om LBVA kontinuerligt har vädjat till alla att inte slösa med dricksvattnet. Ju fler som fyller poolen och vattnar gräsmattan med dricksvatten ju mer ansträngd blir situationen. Eftersom vi vill undvika vattenbrist och säkra viktiga samhällsfunktioner så införs bevattningsförbud från den 15 juni kl. 14.00. Förbudet kommer att gälla tillsvidare, säger Carolina Storberg, produktionschef på Laholmsbuktens VA AB.

Bevattningsförbudet som införs betyder att det inte är tillåtet att använda vattenslang, spridare, högtryckstvätt eller på annat sätt nyttja dricksvatten i större mängd.

Dricksvattnet ska prioriteras för mat, dryck och hygien.

Läs mer om bevattningsförbudet på Laholmsbuktens VA:s webbplats . Länk till annan webbplats.