• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Aktivitetsboxar för aktiv fritid

Lagom till sommaren kommer nu fem aktivitetsboxar fyllda med spel- och sportutrustning att placeras ut i Halmstad. Boxarna är tänkt att förenkla möjligheten till spontan aktivitet och rörelse och är en del av Halmstads kommuns satsning för en aktiv fritid.

Aktivitetsboxarna, ”Piffl”, innehåller en variation av utrustning som enkelt går att hyra. Detta ger Halmstadborna möjligheten att testa olika aktiviteter och idrotter på kommunens olika spontanaktivitetsytor, parker och stränder utan att själva behöva köpa någon utrustning. Konceptet med aktivitetsboxar med utrustning som går att dela skapar även hållbarhet och minskar engångskonsumtionen.

– För oss är det viktigt att främja folkhälsan och att både våra invånare och besökare ska kunna ha en aktiv fritid. Att investera i Piffl är ett av flera olika initiativ vi arbetar med och vi hoppas de kommer inspirerar till rörelse, säger Pernilla Holmén idrotts- och fritidshandläggare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Placering

Till att börja med kommer de fem boxarna att placeras ut vid stränderna i Tylösand och Östra stranden samt vid multiarenan på Andersberg och i Norre katts park. Efter sommaren kommer alla boxar, förutom den på Andersberg som är permanent, att placeras ut på nya platser i kommunen. Innehållet i boxarna kommer att anpassas efter platsen där den är placerad och kan komma att förändras efter hand. Aktivitetsboxarna börjar placeras ut från och med torsdag 11 maj 2023.

Till hösten kommer även skolpersonal få gratis tillgång till aktivitetssboxarna under vardagar mellan klockan 8–17 så de kan användas till olika aktiviteter under skoldagen.

Så går det till

Via en appen Piffl kan användare se var boxarna är placerade och vilken utrustning eller aktivitet som finns i dem. Det kostar sedan 10 kronor per timme för att hyra utrustningen i boxarna.