Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu förbereds ljusinstallationerna inför Ljusfest 1 dec

Den 1 december kommer Halmstad att lysas upp av en ljusfest som sträcker sig från Hallands konstmuseum till Picassoparken. Just nu förbereds det för fullt för de fem ljusinstallationer som kommer att lysa upp olika platser.

– Jag hoppas att ljusinstallationerna ska ge glädje, ljus och värme till Halmstadborna i decembermörkret., säger Florence Hermansson, ljuskonstnär.

Konstnären Florence Hermansson håller just nu på och förbereder de fem ljusinstallationerna som tänds vid Ljusfesten den 1 december. Vid Hallands konstmuseum kommer besökarna att mötas av ”Ljusspår” och ett ljusträd som visar vägen. Och i entrétrappan kan du själv skapa ett spännande ljusspår av din egen skugga. Knutpunkten för Ljusfesten blir i Norre Katts Park där temat är ”Glöd”. Vid glödbädden blir du omsluten av vibrerande varmt glödljus. Vid Norre port kommer det bli ett “Övergångställe”. Här bjuds du på ett häftigt potpurri av ljus-och ljudupplevelser. Fönstren skiftar färg i rött och grönt och skapar ett övergångsställe. På Gamletullsbron är temat “Lax”. Här får du uppleva ett solostycke framfört av Hallands orange landskapsfisk. Ljud du aldrig trodde fanns, bubblar upp från Nissans vattenyta! I Picassoparken kommer Picassos verk ”Kvinnohuvud”, Halmstads främsta konst- och kulturansikte, att färgas i rosa och blått inspirerat av Picassos färgperioder i rosa och blå.

Alla konstinstallationer, förutom ”Glöd”, kommer att finnas kvar till och med den 18 dec.

Ett fullspäckat kulturprogram

Tanken med Ljusfesten är förutom att tillföra stämning också att bli en vägvisare in i Halmstads konst- och kulturvärld och presentera lite av allt som händer inom kulturen nästa år.

– Vi har fått ihop ett fullspäckat program med kulturaktiviteter under kvällen, säger Rickard Bengtsson. Det bjuds bl.a. på opera, ljudkonst, teater, luciakröning, konserter och fackeltåg med eldkonst och kör! Missa inte heller en av höjdpunkterna som blir kulturshowen i Norre katts park.

Se hela programmet


Ljusfesten arrangeras av kulturförvaltningen med stöd av HEMlänk till annan webbplats.