• Halmstads webbplatser

Kravanalytiker

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning, stöd och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att arbeta med IT och digitalisering och vill vara med och utveckla Halmstad kommuns förvaltningar och bolag? Vi behöver förstärka vår avdelning med en kravanalytiker som kommer att fungera som en bro mellan IT, digitalisering och verksamhet. Låter detta intressant? Då kan du vara vår kommande kravanalytiker!

I rollen som kravanalytiker kommer du att arbeta med att identifiera och samla in behov från olika avdelningar inom kommunen för att förstå hur IT och digitalisering kan stödja deras arbete på ett effektivt sätt. Detta inkluderar att strukturera och dokumentera insamlade krav på ett tydligt sätt för alla intressenter, inklusive tekniska team och verksamhetsansvariga, med särskilt fokus på IT-säkerhetsområdet. Arbetet innebär också att leda och moderera workshops med målet att framkalla insikter och beslut kring digitalisering och IT-lösningar. I detta arbete samarbetar du med projektledare och andra teammedlemmar i planering och genomförande av digitaliseringsprojekt.

En viktig del av arbetet är att underhålla och utveckla kommunikation med intressenter för att säkerställa att kraven är väl förankrade och förstådda. Detta inkluderar kravställning inom ramen för koncerngemensamma tjänster (KGST), exempelvis i IT-leveransen som tjänst men också i andra initiativ.

Du kommer också att följa upp och utvärdera de implementerade digitala lösningarnas effektivitet i förhållande till verksamhetens mål och behov. Dessutom kommer du att delta i upphandlingsprocesser för IT-system och tjänster, samt övervaka och styra leverantörsprestationer för att säkerställa att leveranser uppfyller kommunens krav och förväntningar.


Digitaliseringsenheten är placerad på kommunledningsförvaltningen. Uppdraget är att effektivt leda och samordna den digitala transformationen inom hela kommunkoncernen, enligt plan för digital utveckling fastställd av Kommunfullmäktige. Enhetens arbete omfattar utveckling och genomförande av koncernövergripande digitalisering som stödjer verksamhetsinnovation och förbättrad service till medborgarna. Vi arbetar för att öka samarbetet och kommunikationen mellan olika förvaltningar, bygga en robust digital infrastruktur, samt kontinuerligt följa upp och höja digital kompetens i organisationen. Enheten är också ansvarig för att utveckla digitala lösningar som adresserar invånarnas behov i linje med den pågående digitala omställningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning alternativt utbildning inom området informatik, systemvetenskap, informationssystem eller annan relevant utbildning. Vi tror att du som söker har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att arbeta med behovsanalys och enkelt kan sätta dig in i behov som verksamheterna har. Vidare har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och kan arbeta enligt agila metoder som exempelvis Scrum eller designsprint.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med upphandling inom offentlig sektor och som projektledare. Vidare är det meriterande om du är certifierad i ITIL och har erfarenhet av att arbeta med DevOps.

God svenska i tal och skrift är ett krav för denna tjänst.

Vi söker dig som har god förmåga att se helheter i både helhets- och detaljperspektiv och kan stötta ditt team genom att hitta mönster, skapa struktur och förenkla bilden av en komplex miljö. Du har en stark analytisk förmåga, god kunskap om verksamhetsprocesser och IT, samt förmågan att översätta behov till tekniska lösningar. Du är drivande och utför ditt arbete med stor självständighet och ser det som en självklarhet att dokumentera och dela med dig av dina kunskaper. Din styrka är att du är utåtriktad och har lätt för att bygga relationer och hitta rätt kontaktvägar både lokal och övergripande nivå.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-05-07
Ansök senast
2024-05-21

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C191173 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

I denna tjänst utförs en säkerhetsprövning.

Varmt välkommen med din ansökan!