HR-utvecklare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Ledningsstödsenheten tillhör förvaltningsledningen och tillgodoser stöd till våra verksamheter utifrån områdena HR, kvalitet, säkerhet, administration, kommunikation och verksamhetsutveckling/digitalisering.

Arbetsuppgifter

Är du en utvecklingsinriktad HR-utvecklare vars tre hjärtan slår extra för arbetsmiljö- och kompetensförsörjningsfrågor? Är du dessutom skicklig på att skapa relationer och ge stöd, kommunicera samt skapa struktur för dig och andra? Då kan du vara rätt person för vårt HR-team som nu utökas!

Vår HR-ansvariga behöver nu en kollega som kompletterar henne och gör vår redan vassa HR-funktion än mer vass. Som vår nya HR-utvecklare kommer du ha två specialområden. Du kommer samordna och utveckla förvaltningens systematiska arbetsmiljöarbete. Detta är redan strukturerat och välfungerande men vi förväntar oss att du kommer in och utvecklar det ännu mer. Ditt andra specialområde kommer vara att samordna och utveckla förvaltningens kompetensförsörjning utifrån ett attrahera- och rekrytera-perspektiv. Detta innebär att du bland annat tillser att förvaltningen har en kompetensförsörjningsplan, marknadsför oss som arbetsplats, utveckla rekrytering samt stödjer chefer i rekryteringsprocessen. Du kommer också att:

• Vara backup för HR-ansvarig vid dennas frånvaro i frågor så som arbetsrätt, rehabilitering, löneöversyn och onboarding.
• Föredragande i nämnd utifrån ditt uppdrag.
• Driva och vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbeten.

Vi erbjuder dig
• Möjligheten att driva och utveckla två av de viktigaste områdena i en utvecklingsinriktad förvaltning.
• En varierad verksamhet där den ena dagen inte är den andra lik.
• Ett verksamhetsområde som har en god upparbetad struktur och arbetssätt.
• En förvaltning med höga ambitioner inom digitalisering och verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Som person är du en empatisk, ödmjuk och lyhörd lagspelare. Du är duktig på att kommunicera och paketera komplexa frågor på ett enkelt och strukturerat sätt. Du är serviceinriktad, har alltid ett kundfokus och strävar alltid mot att leverera med god kvalitet. Vi ser också att du är en strukturerad och metodisk person som har lätt för att planera ditt arbete.

Vi ser det som avgörande att du har en relevant utbildning inom HR, beteendevetenskap, arbetsmiljö eller annan utbildning kombinerat med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Vår verksamhet är komplex utifrån ett arbetsmiljöperspektiv varför vi ser att du har några års erfarenhet av att jobba med systematiskt arbetsmiljöarbete. En av de viktigaste utmaningarna i vår tid är kompetensförsörjning. Därför vill vi att du har intresse av utveckling av kompetensförsörjning. Vi ser det som en självklarhet att du är en van användare av digitala verktyg och ser dessa som en nödvändighet för att kunna bibehålla en god struktur och effektivitet i en flexibel vardag med högt tempo. Du kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift. Utöver detta är följande meriterande:

• Utbildning inom arbetsmiljö.
• Utbildning i arbetsrätt.
• Erfarenhet av kommunal verksamhet.
• Erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor.
• Erfarenhet av att arbeta i en större organisation.
• Erfarenhet av att stödja chefer i det breda HR-arbetet.
• Van office 365-användare.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-23
Ansök senast
2023-02-08

Upplysningar

  • Joel Halldin Gjerdrum
    HR-specialist
  • Oscar Pelin
    Enhetschef samt Kvalitet- och Utvecklingschef
    Telefon: 0735 66 21 83
    E-post: Oscar Pelin

Ansökan

Referensnummer
C121331 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!