Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Avdelning Gullvivan Klackerups förskola

Avdelning Gullvivan är en förskoleavdelning där barn med kommunikationssvårigheter är inkluderade. På Gullvivan finns barn i åldrarna 3-5 år (förlängs vid behov). Avdelningen kan erbjuda alla barn en liten barngrupp och högre personaltäthet där vi arbetar i en rik språklig miljö med vardagsmatematik i en tydlig strukturerad verksamhet.

Vid behov kan Gullvivan erbjuda andra barn i liknande situationer att identifiera sig med, olika möjligheter till att utveckla sitt språk, indiuviduell träning vid behov. samt teckenkommunikation.

Gullvivan kan erbjuda föräldrar engagerade och intresserade pedagoger med många års erfarenhet av barn med speciella behov, kurser i teckenkommunikation, hjälp med material och litteratur och hjälp att knyta kontakter med andra föräldrar i liknande situationer.

Miljö som utvecklar den skapande förmågan

Gullvivans miljö lockar till att utveckla en skapande förmåga i olika utrycksformer såsom, lek, bild, rörelse, sång, musik och dans.

Rolleken lär barnen att hantera konflikter och att ta ansvar

I rollekar som till exempel i dockvrån, hos hårfrisören, doktorn, i affären och "Byggar Bob", tränas förmågan att fungera enskilt och i grupp. Samt hantera konflikter och ta ansvar för gemensamma regler.

Alla barn blir sedda och bekräftade

I vår tambur får barnen en bra start på dagen genom att bli sedda, bekräftade och bemötta på ett positivt sätt. De barn som är placerade på Gullvivans avdelning på grund av kommunikationssvårigheter har vid behov möjlighet att få taxi.