Lunchföreläsning: Kan våtmarker minska övergödning i ett förändrat klimat?

Fri entré
  • Guidade turer och föreläsningar
onsdag 7 februari 2024, 12.00–12.45
Stadsbiblioteket i Halmstad

Två av vår tids stora miljöutmaningar är övergödning av vattenmassor världen över och att klimatet förändras. Flera negativa konsekvenser följer, bland annat syrefattiga havsbottnar och risk för allt torrare svenska somrar. Dessutom finns en koppling mellan övergödning och klimatförändringar – förvärring av den ena förvärrar också den andra. Våtmarker bidrar till minskad övergödning genom att bland annat få bort kväve från vatten innan det når havet. Men hur kommer klimatförändringar påverka våtmarkernas möjligheter till detta i framtiden? Josefin Nilsson, doktor i biologi med inriktning mot limnologi vid Högskolan i Halmstad föreläser.

Föreläsningen är en del av konceptet "Lunchföreläsningar" på Stadsbiblioteket.

Biblioteken i Halmstad, Hallandsposten och Högskolan i Halmstad presenterar tillsammans en rad föreläsningar i lagom tid till lunch, om aktuella och intressanta ämnen - alla grundade i fakta och forskning. Föreläsarna verkar alla vid Högskolan i Halmstad och flera kommer även att skriva krönikor i Hallandsposten, så håll ögonen på tidningen också!

Föreläsningen kan även ses digitalt på vår Facebooksida: https://fb.me/e/1BCL2yQpG

Vi skickar ut nyhetsbrev om aktuella och återkommande program via e-post. Anmäl dig här: https://www.halmstad.se/upplevaochgora/kultur/bibliotekenihalmstad/bibliotekenstjanster/fanyheterfranbiblioteken.12965.html#h-Nyhetsbrev

Fri entré, begränsat antal platser, ingen föranmälan.

Kontakt och plats

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad
Adress: Axel Olsons gata 1, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 71 81
Tillbaka till evenemangslistan