• Halmstads webbplatser

Föreläsning: Tång - klimatsmart mat från havet

Fri entré
  • Guidade turer och föreläsningar
onsdag 15 maj 2024, 18.30–20.00
Stadsbiblioteket i Halmstad - Klarasalen

Kan man äta tång? Varför ska man göra det? Vad ska man tänka på om man plockar tång, och hur använder man det i sin matlagning? Detta och mycket mer berättar marinbiolog Marie Lenngren om. Få tips på hur du kan använda hållbar mat från havet i din matlagning och testa några smakprover!

Havet täcker 70% av jordens yta, men ändå kommer idag bara 6% av vår mat från havet. Framöver kommer vi behöva producera ännu mer mat än vi gör idag och det är akut att göra det på ett hållbart sätt. Det finns stor potential att odla hållbar mat i havet! Marie tar vi upp exempel på hållbar mat från havet och låter oss stiga in i tångens, musslans och sjöpungens värld.

Marie Lenngren, marinbiolog och naturvägledare, har specialiserat sig på tång och driver idag Lilla havsbutiken samt leder tångsafaris. År 2020 gav Marie ut barnboken Noriko på äventyr i tången, Sveriges första barnbok om tång. Marie brinner för att sprida kunskap och intresse för havet och för att få fler att våga äta tång.

  • Fri entré.
  • Begränsat antal platser, ingen föranmälan.

Föreläsningen ingår i programserien "Klimatet&vi".

Biblioteken i Halmstad skickar ut nyhetsbrev om aktuella och återkommande program via e-post. Klicka här för att prenumerera

Samarr. med: Havsnätverket Laholmsbukten, Studiefrämjandet Halland, Klimatet och Vi samt Lilla Havsbutiken.

Kontakt och plats

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad - Klarasalen
Adress: Axel Olsons gata 1, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 71 81
Arrangör: Biblioteken i Halmstad

Datum och tid

  • onsdag 15 maj 2024, 18.30–20.00
Tillbaka till evenemangslistan