Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av samhällsförhållanden i Sverige och världen och av samspelet mellan individ och samhälle.

Är du nyfiken på hur samhället fungerar, och vill lära dig mer om människan och hur vi agerar, tänker och känner i olika situationer. Vi lägger även fokus på samhällets strukturer och hur vi bygger ett fungerande och hållbart samhälle. Låter det intressant? Då är det samhäll inriktning beteende programmet för dig.

Förutom ovanstående får du lära dig om demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen lär dig också om hur samhället har sett ut historiskt för att du bättre ska kunna förstå det som händer nu och i framtiden.

Så arbetar vi

På samhäll beteende får du en högskoleförberedande gymnasieutbildning som ger dig kunskap om samhället och hur det påverkar människor. Du får större förståelse för hur människor agerar, vad som händer i en konflikt, hur beslut fattas och kanske även mer kunskap om dig själv.

På Samhällsprogrammet på Sture så arbetar lärarna nära eleverna och försöker införliva praktiska moment i allt det teoretiska. Det praktiska kan vara allt från att vi arbetar med film som redovisningsform till att vi i åk 2 åker till Stockholm och besöker riksdagen – allt för att du ska få en så bred utbildning som möjligt och en större förståelse för samhället.

Inriktningar

På Sturegymnasiet kan du läsa inriktningarna:

Efter gymnasiet

Samhällsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du med dig kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Kunskaper som hjälper i alla typer av arbeten som innebär ledarskap men även yrken med fokus på mänskliga beteenden såsom psykolog, sociolog, polis etc.

Skolverket samhällsvetenskapsprogrammetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan