Om gymnasieskolan
Välkommen till Kattegattgymnasiet — en del av Halmstads kommunala gymnasieskola. En hjärnsmart skola som erbjuder både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Skolan arbetar hårt för att kvalitetssäkra utbildningarna och att ge dig redskap för att nå dina mål. Du läser i nya lokaler, ofta i nära samverkan med näringslivet.
Nya lokaler
Kattegattskolan har precis gjort en stor uppgradering av sina lokaler. Fordons- och transportprogrammet var först ut och fick nya fina lokaler på Kristinehedsgymnasiet 2019. Hösten 2020 flyttade ekonomi-, naturvetenskaps- och språkintroduktionsprogrammen in i den nybyggda skolbyggnaden på Skepparegatan och nu i höst kunde resten av skolans program flytta in. Det som återstår nu är rivningen av de gamla delarna samt iordningställande av utemiljön som ska bli där istället.
Hyra lokaler
Vi har för närvarande ingen möjlighet att hyra ut några lokaler.
Kvalitetssäkrade utbildningar
Skolan arbetar hårt för att kvalitetssäkra sina utbildningar:
- Bygg- och anläggningsprogrammet på skolan uppfyller alla kriterier för att vara branschrekommenderad skola enligt Byggbranschens yrkesnämnd (BYN)
Länk till annan webbplats..
- Ekonomiprogrammet är certifierat för att utbilda ”Diplomerade Gymnasieekonomer”,
- Kattegattgymnasiet är ett teknikcollege.
Länk till annan webbplats.
- Kristinehedsgymnasiet är ett motorbranschcollege.
Länk till annan webbplats.
Hjärnsmart
Eleverna på Kattegattgymnasiet jobbar med något som kallas Hjärnsmart. Det är en slags plattform som går ut på att skapa förståelse för hur hjärnan påverkas i vår tid med ett ökat flöde av information, det mobila samhället och en upplevd allt stressigare vardag.
En av Europaparlamentets ambassadörsskolor
Kattegattgymnasiet utbildar årligen en grupp elever till "juniorambassadörer" som får fördjupade kunskaper om Europa och europeisk parlamentarisk demokrati. Som en av Europaparlamentets ambassadörskola ingår man i ett stort europeiskt närverk av skolor och erbjuds möjligheter att kunna söka exempelvis Euroscola – en utbildning som avslutas med att elever under en dag får delta i Europaparlamentets arbete i Strasbourg tillsammans med skolor från övriga Europa. Syftet med programmet är att främja medvetenheten om Europa och europeisk parlamentarisk demokrati bland ungdomar genom att ge dem aktiva kunskaper om EU och i synnerhet Europaparlamentet. Det handlar inte bara om att lära om EU utan också att ge eleverna erfarenhet av europeiskt medborgarskap: vad EU innebär för det dagliga livet och vad ungdomarna kan göra för att forma framtidens Europa så som de vill ha det.
Näringslivets stipendiefond
För elever på tekniska ykesinriktade program delas varje år ut stipendier från Näringslivets stipendiefond. Den finansieras genom årliga bidrag från näringslivet. Årets stipendier är på mellan 2 000 till 6 000 kronor per elev.