• Halmstads webbplatser

Om gymnasie­skolan

Det är på Sturegymnasiet det händer. Våra elever på alla program ges möjlighet att uttrycka sig genom kreativa arbeten så som Ung Företagsamhet – UF, föreställningar, konserter, utställningar, evenemang, radiosändningar, listan kan göras lång.

Sturegymnasiet erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program, introduktionsprogram, gymnasiesärskola samt spetsutbildningar med riksintag. Vilket program du än väljer kommer du att få en riktigt bra utbildning. Vi hjälper dig att nå dina mål.

Varje läsår har Sturegymnasiet flera olika aktiviteter där vi uppmärksammar aktuella samhällsfrågor med externa föreläsare, studiebesök och samarbeten med olika organisationer. Du som elev får ta del av detta på bästa sändningstid under din skoldag. Sturegymnasiet är en mötesplats full av liv och framtidstro.

Elev och kunskap i fokus

Här blir alla elever sedda, får möjlighet att utvecklas och nå goda resultat utifrån sina egna förutsättningar. Sturegymnasiet erbjuder de meritkurser som behövs för vidare studier och arbetar metodiskt för att ytterligare höja kvaliteten. Våra kompetenta lärare utmanar dig och ser till att du är uppdaterad med det senaste inom din utbildning och den framtida branschen.

Studiemiljöer nära omvärlden

Sturegymnasiet ligger på promenadavstånd från Halmstads resecentrum. Så vart du än reser ifrån är det alltid nära till Sturegymnasiet.

Undervisningen på Sturegymnasiet sker i samlade studiemiljöer utrustade för ämnet. En del av lokalerna har du som elev även tillgång till på din fritid för att kunna fortsätta med skolarbetet eller förverkliga egna idéer och drömmar.

Trygghet och respekt

Ett gott bemötande är oerhört viktigt för oss och vår personal möter alltid varje elev med respekt. Våra elever känner trygghet och trivsel på Sturegymnasiet. Sturegymnasiet uppmuntrar alla våra elever att ifrågasätta och problematisera – på så sätt utvecklar våra elever ett kritiskt och kreativt tänkande och växer som människor och individer. Ett gott bemötande är oerhört viktigt för oss och vår personal möter alltid varje elev med respekt.