Stures restauranger

Sturegymnasiet har två lunchrestauranger, Sture à la carte och Bistron. De är öppna för allmänheten några dagar i veckan. Förutom dagens lunch är våra evenemang Mårten gås under hösten, julborden i december och påsklunch under våren väldigt populära.

Bistron

I Bistron serveras lunch.
Pris: 70 kronor
Öppettider: 11.30–13.00, ingen bokning krävs.
Se vilka dagar vi har öppet längre ner på sidan.

Meny Bistron lunch – 26–27, 29 oktober (tisdag, onsdag, fredag vecka 43)

Bistron tisdag

Dagens
Fisk och skaldjursgryta, aioli. Kokt potatis

Vegetarisk
Rotselleri

Bistron onsdag

Dagens
Kokt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter, skånsk senapssås, pepparrot

Vegetarisk
Rödbeta

Bistron fredag

Dagens
Viltfärsbiff med ljumna äpplen, gräddsås, lingon och potatispuré

Vegetarisk
Bönbiff med samma tillbehör

Må bra
Pokebowl

Sture à la carte

I Stures à la carte kan du äta en trerätters meny.
Pris: cirka 170–180 kronor
Öppettider: 11.30–13.00, samt enstaka kvällar
Observera att du behöver boka bord.
Vi tar inte emot kontanter, endast kortbetalning.

Meny Sture à la carte 26–29 oktober (tisdag, onsdag, fredag lunch, torsdag kväll)

Tisdag och onsdag lunch

Förrätt

  • Svamptoast, örtcréme, picklad lök, krasse

Varmrätter

  • Rimmad bakad torskrygg, grönärtsås, potatispuré, fänkålscrudité
  • Kycklingbröst, pestopotatis, rattatouille, Vaccaost

Dessert

Kompott på höstäpplen, vaniljmascarpone, havrecrunch

Torsdag kväll, fredag lunch

OBS: torsdag kväll är fullbokad

Förrätter

  • Rödingtartar med kålrabbi, mizumajjo och friterad svartrot
  • Enbärsgravad hjort, syltade kantareller, tryffelemulsion, smörgåskrasse

Varmrätter

  • Smörstekt gös med ugnsbakad spetskål serveras med blomkålspuré, brynt smör rostade hasselnötter och forellrom
  • Vildsvin med bakad rotselleri, rotselleripuré, friterad svartkål och enbärssky
  • Fasan med toppmurklor, rödkål, rödbetor och lagrad ost
    (endast torsdagkväll)

Desserter

  • Äppelterrine med kardemummaglas och kavringströssel
    Citrusdessert á la Leon och Paulina

Boka bord till Stures à la carte

Ring på 035-13 79 91. Vi svarar under öppetdagarna klockan 09.00–14.00.

Du kan också skicka en förfrågan via e-post till Ann-Christin Danielsson.

Öppetdagar hösten 2021

Vecka 43
26, 27, 29 oktober (tisdag, onsdag, fredag)
Sture à la carte har även öppet torsdag kväll – fullbokat.

Vecka 44 – stängt för höstlov

Mårten Gås, vecka 45 – OBS! Fullbokat alla dagar
10 november, onsdag lunch gås
11–12 november, torsdag och fredag kväll gås

Vecka 46
16–19 november (tisdag–fredag)

Vecka 47
25–26 november (torsdag–fredag)

Vecka 48
30 nov–3 december (tisdag–fredag)

Julbord, vecka 50
14–17 december (tisdag–fredag)
375 kronor

  • lunch från kl. 11.30 (bordsbokning krävs)
  • kväll från kl. 18.00 (bordsbokning krävs)

Fullbokat: 15 och 17 december på kvällen är fullbokat.

I restaurangerna möter du elever och lärare från skolans restaurang- och livsmedelsprogram.