• Halmstads webbplatser

Författare och biblioteks­kataloger

I bibliotekskatalogerna kan du söka efter böcker och i vissa fall läsa eller lyssna på dem direkt. I författarlexikonet Alex kan du söka mer information om författare och deras skrivande.

Alex – författarlexikon

Författarlexikonet Alex innehåller presentationer av tusentals skönlitterära författare från hela världen. Här hittar du information om författarnas liv, sätt att skriva och recensioner samt andra texter om deras böcker.

Libris

Libris är de svenska bibliotekens gemensamma katalog. Här kan du se vilka bibliotek som har den titel du är intresserad av och om den är tillgänglig att låna eller läsa i fulltext på internet. Du kan få hjälp av biblioteken att fjärrlåna visst tryckt material som inte finns på något av biblioteken i kommunen eller på högskolans bibliotek Länk till annan webbplats..

Regina

I Regina kan du söka efter böcker, tidskrifter, artiklar och andra publikationer som Kungliga biblioteket ger tillgång till. Du kan använda tjänsten både på biblioteket och hemma.

Världens bibliotek

Världens bibliotek är ett digitalt bibliotek med ljudböcker och e-böcker på flera av Sveriges migrantspråk. Du läser och lyssnar på webbsidan. Det enda du behöver göra för att komma igång är att skapa en användarprofil med hjälp av din mejladress.