Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

VVS- och Fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet (VF) är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med de tekniska system i byggnader som svarar för värme, ventilation, vatten och avlopp samt med kyla. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att studera vidare på högskolan.

Skolförlagd utbildning eller lärlingsutbildning

Alla elever läser första året på Kattegattgymnasiet. Du som har valt att läsa programmet skolförlagt fortsätter på Kattegattgymnasiet även under år två och tre. Har du valt att läsa VVS- och fastighetsprogrammet som lärlingsutbildning kommer du i tvåan och trean vara lärling på ett företag och knuten till Sturegymnasiets lärlingsutbildning.

Teori och praktik

Du tränar din förmåga att ge service till entreprenörer, beställare och kunder, och lär dig mer om möjligheterna att driva ett eget företag. Under utbildningen kommer du att lära dig arbeta självständigt och tillsammans med andra, både med nya och äldre beprövade metoder. Du tränar dig i att planera, genomföra, dokumentera och kvalitetssäkra arbetet inom ditt område.

Du kan bli behörig till högskolestudier genom att välja de högskoleförberedande kurserna, svenska och engelska.

Så arbetar vi

Utbildningens första år genomförs på Kattegattgymnasiet med inslag av APL (arbetsplatsförlagt lärande) på företag inom branschen.

År två och tre läser du antingen kvar på skolan och har APL på företag under vissa veckor eller är du gymnasielärling med placering på ett eller flera företag inom ditt område. Lärlingsutbildningen är knuten till Sturegymnasiet där även viss teori görs.

Under lärlingstiden fördjupar du dina kunskaper inom det område du valt.

Du kan välja mellan olika områden: VVS, Ventilationsteknik eller Kyl- och värmepumpsteknik.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan man inom vissa yrkesområden göra en lärlingsperiod som anställd och avsluta med ett yrkesprov, som ger behörighet för Norden och vissa andra EU-länder.

Programmet ger möjligheter till jobb som till exempel montör inom VVS vid energi-, ventilations- och kylinstallationer. Lönebilden i yrket är och ser mycket lovande ut.

Kontakt

Lärare: Oscar Karlborg, oscar.karlborg@halmstad.se