Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

VVS- och Fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med de tekniska system i byggnader som svarar för värme, ventilation, vatten och avlopp samt med fastighetsservice. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för attstudera vidare på högskolan.

Rätt kunskaper för ditt framtida yrkesliv

Du tränar din förmåga att ge service till entreprenörer, beställare och kunder, och lär dig mer om möjligheterna att driva ett eget företag. Under utbildningen kommer du att lära dig arbeta självständigt och tillsammans med andra, både med nya och äldre beprövade metoder. Du tränar dig i att planera, genomföra, dokumentera och kvalitetssäkra arbetet inom ditt område.

Du kan bli behörig till högskolestudier genom att välja de högskoleförberedande kurserna, svenska och engelska.

VF som lärlingsutbildning

Programmet bedrivs som lärlingsutbildning. I ettan går du på Kattegatt och i tvåan och trean är du lärling på ett företag och knuten till Sturegymnasiets lärlingsprogram.

Du kan välja mellan olika områden: VVS, Ventilation eller Kyla och värmepumpar.

Praktik på företag i branschen

Utbildningens första år genomförs på Kattegattgymnasiet med inslag av APL (arbetsplatsförlagt lärande) på företag inom branschen.

År två och tre är du gymnasielärling med placering på ett eller flera företag inom ditt område. Denna del är knuten till Sturegymnasiet .

Under lärlingstiden fördjupar du dina kunskaper inom det område du valt.

VVS-yrket efter utbildning i skolan

Efter gymnasiet kan man inom vissa yrkesområden göra en lärlingsperiod som anställd och avsluta med ett yrkesprov, som ger behörighet för Norden och vissa andra EU-länder.

Programmet ger möjligheter till jobb som t ex montör inom VVS vid energi-, ventilations- och kylinstallationer. Lönebilden i yrket är och ser mycket lovande ut.

Programstrukturen för VVS- och fastighetsprogrammet.PDF