Gymnasieingenjör – ett fjärde tekniskt år
Efter teknikprogrammet kan du gå ett påbyggnadsår för att utbilda dig till gymnasieingenjör. Du fördjupar dina tekniska kunskaper och blir mer attraktiv på den framtida arbetsmarknaden! Utbildningen riktar sig både till dig som vill ut i arbetslivet men även till dig som senare vill läsa en teknisk högskoleutbildning och dra nytta av de kunskaper som ett fjärde tekniskt året ger.
Ny läroplan inför höstterminen 2025
Innehållet på sidan speglar utbildningen som den bedrivs i dag. Från och med 1 juli 2025 införs en ny läroplan, Gy25, vilket innebär att det kan bli förändringar på programnivå.
Så arbetar vi
På Kattegattgymnasiet är utbildningen knuten till Teknikcollege, Länk till annan webbplats. vilket innebär ett dokumenterat bra samarbete med näringslivet samt att utbildningen håller hög kvalitet. Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska studier, arbete i projektform samt praktik ute på företag.
Det ingår minst 10 veckors arbetsplatsförlagd praktik (APL) i utbildningen. Samarbetet mellan skolan och näringslivet är en viktig del i det fjärde tekniska året.
Inriktningar
Kattegattgymnasiet i Halmstad erbjuder tre olika inriktningar på det fjärde tekniska året:
Efter utbildningen
Som gymnasieingenjör får du en teknisk kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden. Genom din praktik får du kontakter som leder dig vidare till framtida anställningar.
Behörighet, betyg och antagning
Du som har en gymnasieexamen från Teknikprogrammet kan söka utbildningen fram till det år du fyller 22 år. Ansök senast den 29 maj.
Gymnasieantagning Halland Länk till annan webbplats. hanterar antagningen till alla gymnasieskolor i samverkansområdet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats hittar du även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.
Kontakta oss
Lärare
Ida Åstrand
ida.astrand@halmstad.se