• Halmstads webbplatser

Sannarp Europa – europaprofil

Sannarpsgymnasiets profil Sannarp Europa innebär att du studerar en termin utomlands vid Svenska skolan i London eller Paris, eller Skandinaviska skolan i Madrid. Din studietakt påverkas inte, utan utbildningen bedrivs som vanligt fast i annat land.

Foto: Anders Andersson

Välj till europaprofil

Profilen Sannarp Europa kan du koppla till följande program:

Europaprofilen ger dig en möjlighet att studera utomlands, uppleva nya miljöer, möta nya kulturer och växa som människa. Du får en internationell förståelse och kulturell kompetens, som är erfarenheter som gör det lätt att möta nya människor från hela världen.

Skolavgift, läromedel och lunch betalas av Sannarpsgymnasiet.

Kostnader

Värdfamiljsboende

Cirka 35 000–40 000 svenska kronor (beroende på valutakurser). I avgiften ingår eget rum med tillgång till badrum, frukost och middag varje dag.

Flygresa tur och retur

Du bokar och betalar själv din flygbiljett.

Transporter

Du får själv stå för alla dina transporter i respektive stad.

Inackorderingstillägg

Inackorderingstillägg är ett bidrag du kan få om du måste bo på en annan ort under studietiden. Halmstads kommun betalar ut bidraget för elev skriven i kommunen.

Studiehjälp (CSN)

Alla elever med svenskt medborgarskap får studiehjälp från CSN Länk till annan webbplats. under tiden de studerar på utlandsskolorna i Paris eller Madrid. På grund av Brexit utgår ingen studiehjälp för elever som studerar i London.