Barn- och fritidsprogrammet
Med barn- och fritidsprogrammet på Sannarpsgymnasiet får du en bred utbildning som ger dig både en yrkesexamen och högskoleförberedande kompetens. Många av våra elever får arbete direkt efter gymnasiet, men om du hellre vill studera vidare kan du också göra det. Här får du händelserika skoldagar, där teori varvas med att praktiskt träna på det du lär dig. Utbildningen ger dig värdefulla kunskaper oavsett vad du vill jobba med i framtiden.
Barn- och fritidsprogrammet kan du kombinera med någon av våra idrottsutbildningar.
Så arbetar vi
På barn- och fritidsprogrammet lär du dig om ledarskap, människors utveckling, pedagogik och kommunikation. Du har ett nära samarbete med dina lärare. De är vana att samverka med varandra och har alltid ett varierande arbetssätt. Allt för att du ska lära dig på ditt bästa sätt.
För att du ska få en förståelse för hur teorin du lär dig i skolan ska användas i arbetslivet arbetar vi många gånger i olika projekt. Till exempel samarbetar vi med kulturhuset Nolltrefem. Där utvecklar du dina kunskaper inom kommunikation, ledarskap och integration.
Ett annat projekt är på temat "hälsa hela livet", där vi samarbetar med olika mötesplatser för äldre. Under din gymnasietid får du även utbildning till rörelsecoach i samverkan med RF-SISU Halland. Den lär dig hur man leder unga till att förstå vikten av rörelse hela livet.
Teori och praktik
På barn- och fritidsprogrammet har du praktik. Praktiken kallas APL, arbetsplatsförlagt lärande. APL-platserna anordnas av oss på skolan. Till exempel kan du göra APL på förskola, skola, daglig verksamhet och fritidsanläggning. Om du vill kan du göra en del av din APL utomlands, i till exempel Norge eller Danmark. Skolan ordnar med APL-platser och handledare.
Efter gymnasiet
Beroende på profil får du olika yrkesutgångar efter barn- och fritidsprogrammet. Bland annat kan du jobba som barnskötare, elevassistent, personlig assistent eller badvakt direkt efter utbildningen.
Om du vill läsa vidare passar barn- och fritidsprogrammet dig som vill arbeta med människor, till exempel som förskolelärare, lärare, polis eller socionom.
Profiler och kurser
På barn- och fritidsprogrammet på Sannarpsgymnasiet läser du inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete och väljer antingen profilen Fritid och hälsa eller profilen mot Yngre barn och socialt arbete.
Idrottsutbildning
Precis som på andra program på Sannarpsgymnasiet så kan du välja en idrottsutbildning tillsammans med barn- och fritidsprogrammet.
Lärlingsutbildning
Barn- och fritidsprogrammet kan också läsas som lärlingsutbildning. Då läser du de gymnasiegemensamma ämnena på Sturegymnasiet.
Behörighet, betyg och antagning
Gymnasieantagning Halland Länk till annan webbplats. hanterar antagningen till alla gymnasieskolor i samverkansområdet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats hittar du även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.
Kontakta oss
Är du intresserad att besöka oss för att se hur vår skola och vårt program fungerar får du gärna höra av dig.
Lärare
Malin Björklund
malin.bjorklund@halmstad.se