Idrotts­utbildningar

Sannarpsgymnasiet är Halmstads största idrottsgymnasium med över 300 elever som har idrottsval i sin utbildning. Här kan du kombinera ditt gymnasieval med individuell utveckling i din idrott.

Besök programmet

Idrottsutbildning med individen i fokus

Sannarpsgymnasiet har lång erfarenhet av att idrottsutbildningar och tidigare elever har nått framgångar både nationellt och internationellt.

Idrottsmiljön är väl utvecklad med utmärkta träningsförhållanden. Bara ett stenkast från skolan ligger Halmstad Arena som är en toppmodern idrottsanläggning med stadens bästa hallar och planer.

Du kan kombinera ditt idrottsval med något av följande program:

 • Barn- och Fritidsprogrammet
 • Ekonomiprogrammet
 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Vård- och omsorgsprogrammet (endast LIU)

Språkval som erbjuds är spanska, tyska och franska.

Så arbetar vi

På Sannarpsgymnasiets idrottsutbildningar står individen i fokus och vi arbetar för att just du ska utvecklas. Vi ser till helheten i din träning och anpassar träningen i skolan efter dina behov. För att förebygga skador, och kunna hjälpa dig om de uppkommer, har våra lärare kompetens inom idrottsskador. Alla är specialidrottslärare som är utbildade i idrott och hälsa i kombination med andra ämnen. Dessutom är samtliga lärare tränarutbildade på hög nivå i specialförbundens regi.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och dina studier bjuder vi på idrottsfrukost i samband med din träning på skolan. Går du NIU får du dessutom matlåda ifall du inte hinner hem mellan skolan och din klubbträning.

Skolan har också ett ett bra och fungerande samarbete med Högskolan i Halmstad då det gäller bland annat fysiologiska tester för NIU elever samt enstaka storföreläsningar som är kopplade till våra idrottskurser, idrottsspecialisering samt tränings- och tävlingslära.

NIU och LIU

Du kan kombinera idrott och studier med antingen Nationell Idrottsutbildning, NIU, eller Lokal Idrottsutbildning, LIU.

Nationell idrottsutbildning, NIU

NIU, nationell iIdrottsutbildning, är en förberedande utbildning mot elit. På NIU har du idrottskurser motsvarande 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud. Det innebär att tre lektionstillfällen per vecka under tre år är avsatta mot din idrott.

Ansökan till NIU
På NIU behöver du ansöka senast 1 december. Du behöver göra två ansökningar. Dels behöver du söka utbildningsplats på ett gymnasieprogram. Dessutom måste du göra en ansökan till idrotten genom ditt specialidrottsförbund. Du får därför två antagningsbesked, det ena gäller programmet och det andra gäller idrotten. Antal platser är begränsade och uttagning sker med hjälp av provträningar och intervjuer. Läs mer om ansökan till NIU under respektive idrott längre ner på sidan.

Lokal idrottsutbildning, LIU

På LIU, lokal idrottsutbildning, har du idrottskurser motsvarande 200 poäng av ditt totala gymnasieutbud. Det innebär att två lektionstillfällen per vecka under två år är avsatta mot din idrott.

I fotboll och handboll bör du ha varit aktiv spelar i cirka fem år och tillhöra en förening.

Ansökan till LIU
På LIU är antalet platser är obegränsat. Om du vill gå LIU väljer du LIU och anger idrottsinriktning när du gör ditt gymnasieval. Vi erbjuder LIU i fotboll, innebandy, handboll och i Crosstraining. I Crosstraining kan du utöva vilken idrott som helst, och är också för dig som helt enkelt gillar att träna.

Idrottsinriktningar på Sannarpsgymnasiet

Badminton

Badminton i skolan leder unga spelare framåt i deras utveckling, dels som idrottare, men också som människor. Det är en utbildning med mycket nyfikenhet och fräscha idéer. Hos oss kan du utveckla dina badmintonkunskaper i en småskalig miljö där varje individ syns.

Går du NIU har du även tillgång till kvällsträning med Halmstad Badmintonklubb

Nationell idrottsutbildning, NIU – Badminton

NIU-badminton riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas för eliten i badminton.

På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i badminton under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Ansök till NIU senast 1 december

På NIU – badminton finns fyra platser per år. Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet. Antagningen sker efter SBF:s kriterier och rekommendationer.

Ansök till NIU Badminton

Samarbete

NIU – badminton samarbetar med Halmstad Badmintonklubb.

Elev om badmintonutbildning på Sannarpsgymnasiet

"Det är jättebra att kunna kombinera skolan med badmintonträning tre gånger i veckan. Jag uppskattar att ha träningen på hemmaplan i Halmstad och småskaligheten på vårt NIU gör att vi kan anpassa träningen mycket efter varje individ."
Olivia Johnsson
Ekonomiprogrammet. Spelar för Halmstad BMK.

Instruktör badminton

Tim Foo har som spelare över fem års erfarenhet på internationell elitnivå i badminton samt över tio års erfarenhet som tränare. Bland annat har han arbetat två år som centertränare på det nationella centret i Uppsala samt även arbetat som assisterande hjälptränare för ungdomslandslaget i Holland. Tim jobbar även som tränare för Halmstads Badmintonklubb.

Kontakta instruktör
tim.foo@halmstad.se

Bordtennis

Bordtennis i skolan leder unga bordtennisspelare framåt i sin utveckling, dels som idrottare, men också som människor. På NIU – bordtennis får du chansen att satsa både på en bordtenniskarriär och på gymnasiestudier, i en miljö som förenar elitidrott och studier.

Under våra praktiska pass utvecklar du taktik, teknik och fysik. Under de teoretiska passen lär du dig bland annat om anatomi, träningslära, kost, ledarskap, idrottspsykologi, samt om prehab och rehab.

Nationell idrottsutbildning, NIU – bordtennis

NIU – bordtennis riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas för eliten i bordtennis.

På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i bordtennis under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Ansök till NIU senast 1 december

På NIU – bordtennis finns, på rekommendation från Svenska bordtennisförbundet, 6 platser per år. Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet.

Ansök till NIU Bordtennis

Samarbete

Sannarpsgymnasiet har ett samarbetsavtal med Halmstad BTK som är en av Sveriges mest framgångsrika bordtennisklubbar med elitserielag på både dam- och herrsidan, som ofta är med och slåss om medaljerna. Skolträningen bedrivs på förmiddagarna i HBTK:s lokaler i Halmstad Arena, bara ett stenkast från skolan.

Instruktör bordtennis

Fredrik ”Figge” Håkansson är instruktör och ansvarig för NIU-Bordtennis på Sannarpsgymnasiet. Fredrik har många års erfarenhet som tidigare aktiv spelare på elitnivå. Bland annat har han ett VM-guld i lag, två EM-guld i lag samt fem SM-guld i singel. Han har också varit proffs i både Tyskland, Frankrike och Italien. Fredrik har genomgått utbildningssteg i Svenska Bordtennisförbundets regi. Fredrik arbetar även som tränare i Halmstads BTK som Sannarpsgymnasiet har nära samarbete med. Han har många års erfarenhet av att arbeta med bordtennis i skolan.

Kontakta instruktör
fredrik.hakansson@halmstad.se

Crosstraining – alla idrotter

Crosstraining är för dig som vill ha individuellt anpassad träning för just din idrott, oavsett om du har höga målsättningar i din sport eller bara gillar att träna.

I Crosstraining får du träna på moment som kompletterar din träning på fritiden. Du utvecklar alla fysiska grundkvaliteter, som till exempel snabbhet, styrka, koordination och uthållighet. Du har Crosstraining två tillfällen i veckan under årskurs 1 och 2.

Crosstraining riktar sig till både lag- och individuella idrottare och kommer att anpassas efter det som du behöver. För dig som är elitidrottare innebär det att vi självklart tar hänsyn till upplägg och intensitet som du har i din egen säsongsplanering, och samarbetar förstås med din ordinarie tränare.

I Crosstraining tar vi emot alla idrottare, oavsett nivå, och nu öppnar vi även upp för Discgolf. Skolan ligger i anslutning till Sannarps Discgolfbana och träningen på skolan kan kompletteras med träning på banan.

Lokal Idrottsutbildning, LIU – Crosstraining

Crosstraining ingår i ditt individuella val av kurser, inom kurserna idrott och hälsa specialisering 1 och 2, och kan läsas tillsammans med samtliga av skolans program. Det betyder att 200 poäng av dina totala gymnasiekurser är kopplat till idrott.

Ansökan till LIU – Crosstraining

Du som går i 9:an söker till Crosstraining i samband med att du gör ditt gymnasieval, och du antas när du blir antagen till något av Sannarpsgymnasiets gymnasieprogram.

Kryssa i Crosstraining när du gör ditt val av program på Sannarpsgymnasiet.

Ansök till gymnasiet

Välutbildade instruktörer med lång erfarenhet

Instruktörerna på programmet är idrottslärare med bred och lång erfarenhet av att träna och utbilda inom olika idrotter.

Tobias Johansson är utbildad idrottslärare, fystränare och ansvarig för teknikutveckling i fysträningen. Han har själv en aktiv karriär från Hylte/Halmstad Volley med meriter från volleybolllandslaget och som fystränare för Falkenbergs FF i fotboll.

Morgan Rosberg är utbildad lärare i specialidrott samt idrott och hälsa. Han har arbetat med friidrott i 20 år på både klubb- och landslagsnivå. Förutom friidrott så har han arbetat som fystränare i både lag- och individuell idrott på Malmö Idrottsgymnasium och Malmö Idrottsakademi.

Kontakt

Tobias Johansson
Gymnasielärare och instruktör
tobias.c.johansson@halmstad.se

Lotta Hydén,
koordinator för idrottsutbildningarna
lotta.hyden@halmstad.se

Friidrott

Friidrott i skolan leder unga friidrottare framåt i utvecklingen, dels som idrottare, men också som människor. Med NIU-friidrott får du möjlighet att satsa både på en friidrottskarriär och på gymnasiestudier. Detta sker i en miljö som förenar elitidrott och studier. Utbildningen lägger stor vikt vid att koppla teori till praktik så att du kan utveckla en förståelse för ”hur" och ”varför” träningsprocessen ser ut som den gör. Exempel på ingående moment är tränings- och tävlingsplanering, näringslära, utveckling av de fysiska grundegenskaperna både generellt och specifikt, liksom praktiskt tillämpbar psykologi.

Nationell idrottsutbildning, NIU – friidrott

NIU – friidrott riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas för eliten i friidrott.

På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i friidrott under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Ansök till NIU senast 1 december

På NIU – friidrott finns fyra platser per år. Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet. Antagningen sker efter SFIF:s kriterier och rekommendationer.

Ansök till NIU Friidrott

Samarbete

NIU-friidrott samarbetar med IFK Halmstad.

Instruktör friidrott

Morgan Rosberg är specialidrottslärare. Han har genomgått samtliga steg i förbundets tränarutbildningar. Morgan har arbetat 13 år på riksfriidrottsgymnasiet i Malmö och har genom åren haft många ledaruppdrag i juniorlandslagen och varit med om att producera landslagsaktiva från ungdom till seniornivå. Han arbetar också för förbundet med ungdomstränarutbildning

Kontakt

Hans-Ove Sandberg, rektor
hans-ove.sandberg@halmstad.se

Morgan Rosberg, instruktör
morgan.rosberg@halmstad.se

Fotboll

Fotboll i skolan leder unga fotbollsspelare framåt i utvecklingen, dels som fotbollsspelare, men också som människor. Utbildningen stimulerar till ett livslångt intresse för fotboll som spelare, ledare eller tränare. Men viktigast är att ungdomar får uppleva och älska fotboll så länge som möjligt.

Så arbetar vi

Sannarpsgymnasiets fotbollsutbildningar ska ses som ett komplement till föreningarnas verksamhet, där huvuddelen av fotbollsutövandet bedrivs. I skolan fokuserar du på individuell utveckling inom fotbollens grundfärdigheter i spelförståelse, teknik, taktik och psykologi och på dina spetsegenskaper, till exempel utifrån din position. Utbildningen ger dig också kunskaper i träningslära och tävlingslära, det som kallas för "fotbollsfys". Du kommer även att få lära dig om fotbollens roll i samhället och fotbollens betydelse för folkhälsan.

Nationell Idrottsutbildning, NIU – fotboll

Sannarpsgymnasiet har Halmstads enda NIU-fotbollsutbildning. NIU – fotboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas för eliten i fotboll. På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i fotboll under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Ansök till NIU senast 1 december

På NIU – fotboll finns, på rekommendation från Svenska fotbollsförbundet, 21 platser per år. Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet. Antagningen sker efter SvFF:s kriterier och rekommendationer.

Ansök till NIU Fotboll

Provträningar

Efter ansökan till NIU blir du kallad till provträning och uttagning
Provträning 1: torsdag 16 december, eller fredag 17 december.
Provträning 2: torsdag 13 januari, eller fredag 14 januari

Lokal Idrottsutbildning, LIU – fotboll

LIU-fotboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas tekniskt, taktiskt och fysiskt inom fotbollen.

På LIU-fotboll finns obegränsat antal platser. På LIU har du två undervisningstillfällen per vecka under sammanlagt två år. Det innebär att 200 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till idrott

Ansök till LIU – fotboll
Antagningen sker via ditt gymnasieval och du antas på något av Sannarpsgymnasiets program som går att kombinera med idrott. När du väljer LIU ska du vid ditt gymnasieval ange "fotboll" vid ansökan.

Samarbete med HBK

Vi samarbetar med elevens förening för bästa utveckling och kontroll på belastning. Samarbetsavtal finns med elitklubben Halmstads bollklubb (HBK).

Instruktörer på fotbollsutbildningen

Henrik Carlsson, Johan Bergström, Thomas Ordrup, Emma Silvandersson, Andreas Jedraski och Timy Karlsson är fotbollsinstruktörer på Sannarspgymnasiet.

Välutbildade instruktörer med lång erfarenhet

Instruktörerna på programmet är alla legitimerade idrottslärare eller specialistidrottslärare med hög tränarutbildning inom fotboll. De har bred erfarenhet av att arbeta med elitförberedande utbildning och har också jobbat länge som tränare på både senior- och ungdomssidan.

Elever om träningen på Sannarps fotbollsutbildning

”Den perfekta individuella träningen som kan gör att du kan satsat både på din karriär inom fotbollen samtidigt som du får en bra utbildning”
Moa Karlsson, Vittsjö/HBK

”Det seriösa upplägget på Sannarp gav mig verkligen möjligheten att utvecklas”
Marcus Antonsson, Halmstads BK

”Att bli en elitidrottare handlar om så mycket mer än att bara vara en talang. Att ha förmånen att utveckla allt det teoretiska, taktiska och mentala som krävs, även på skoltid har absolut varit avgörande för mig.”
Amanda Johnsson-Haahr, Växjö DFF

”För mig var det viktigt att skolan och klubben samarbetade så bra kring min utveckling inom fotbollen och kring mitt skolarbete”
Sead Haksabanovic, Rubin Kazan

”Fotboll på Sannarpsgymnasiet är utvecklande för spelarens individuella prestation, dessutom en rolig gemenskap”
Gabriel Gudmundsson, Lille OSC

”Det är väldigt kul att ha möjligheten att kunna träna fotboll på skoltid. Speciellt med de lärarna vi har.”
Erik Ahlstrand, Halmstad BK

Kontakta ansvarig fotbollstränare

Har du frågor eller vill komma och besöka oss?
Mejla Henrik Carlsson
henrik.carlsson@halmstad.se

Handboll

Handboll i skolan utvecklar och förädlar unga handbollsspelare till färdiga elitspelare. Utbildningens mål är att du ska utvecklas till att tekniskt, taktiskt och fysiskt vara förberedda för spel på elitnivå. Individen ges möjlighet till förberedelse för spel på det internationella planet. Våra spelare ska klara av att kombinera studier och elitsatsning på sin idrott.

Nationell idrottsutbildning, NIU – Handboll

NIU-Handboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du tränar mot att vara klar såväl tekniskt, taktiskt som fysiskt för spel på elitnivå. På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i handboll under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Ansök till NIU senast 1 december

På NIU – Handboll finns 12 platser per år. Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet. Antagningen sker efter
Svenska Handbollsförbundets Länk till annan webbplats. kriterier och rekommendationer.

Ansök till NIU Handboll

Ansökan öppnar 15 september.

Lokal Idrottsutbildning, LIU-handboll

LIU – handboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas tekniskt, taktiskt och fysiskt inom din handboll.

På LIU finns obegränsat antal platser. På LIU har du två undervisningstillfällen per vecka under sammanlagt två år. Det innebär att 200 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till idrottsprofil.

Ansök till LIU – handboll

Antagningen sker via ditt gymnasieval och du antas på något av Sannarpsgymnasiets program som går att kombinera med idrott. När du väljer LIU ska du vid ditt gymnasieval ange "handboll" vid ansökan.

Spela handboll i Madrid

Du kan kombinera profilen Sannarp Europa med LIU och NIU. Det innebär att du studerar och spelar handboll en termin i Madrid. Gäller för dig som läser samhällsvetenskaps-, ekonomi- eller naturvetenskapsprogrammet.

Samarbete med HK Drott och Halmstad Handboll

Vi har ett väl utbyggt samarbete med HK Drott och Halmstad Handboll. Det gör att du under åren på Sannarpsgymnasiet får möjlighet att träna med elitspelare som kommer till oss och delar med sig av sina erfarenheter.

Handbollsinstruktörer på Sannarpsgymnasiet

Fredrik, Almander, Thomas Sivertsson David Löfgren och Tobias Johansson är instruktörer i Handboll.

Välutbildade instruktörer med lång erfarenhet

Instruktörerna på programmet har bred och lång erfarenhet av att träna och utbilda handboll på elitnivå. Här finns meriter som SM-guld och träningserfarenhet från internationella topplag och svenska landslag.

Kontakta ansvarig handbollsstränare

Har du frågor eller vill komma och besöka oss?
Mejla Thomas Sivertsson
thomas.sivertsson@halmstad.se

Ishockey

I ett samarbete med Halmstad Hammers startar vi nu ishockey för dig som är aktiv ishockeyspelare.

På skoltid tränar vi två pass i veckan, antingen ett fyspass eller på is. Precis som i våra övriga idrotter fokuserar vi på individuell utveckling för dig som spelare.

Ansökan till Sannarp ishockey

Ansökan sker via ditt gymnasieval och du antas på något av Sannarpsgymnasiets gymnasieprogram.

Konståkning och gymnastik

Nu erbjuder vi ett specialutformat koncept för dig som är konståkare eller gymnast.

Den lokala idrottsutbildningen innebär att du har två undervisningstillfällen per vecka under två år. 200 poäng av dina totala gymnasiepoäng är alltså kopplat till din idrott.

 • All träning på skolan sker i nära samarbete med din vanliga tränare.
 • Vi anpassar belastning, övningar och intensitet efter dina behov och din planering.
 • I samråd med skolans instruktör kan träningen på skolan vid vissa tillfällen bytas ut mot träning med din förening.
 • Vi hjälper dig att prestera på din egen högsta nivå, både fysiskt och mentalt.

Ansökan till Sannarp konståkning och gymnastik

Ansökan sker via ditt gymnasieval och du antas på något av Sannarpsgymnasiets gymnasieprogram.

Padel

Nu kan du som är padelspelare söka den lokala idrottsutbildningen Sannarp Padel tillsammans med ditt val av gymnasieprogram.

Vi håller till i PDL:s lokaler på PDL Center Sannarp som ligger granne med skolan. Du tränar två tillfällen i veckan med välutbildade instruktörer.

Lokal Idrottsutbildning, LIU-Padel

Sannarp Padel ingår i ditt individuella val av kurser, inom kurserna idrott och hälsa specialisering 1 och 2, och kan läsas tillsammans med samtliga av skolans program. Det betyder att 200 poäng av dina totala gymnasiekurser är kopplat till idrott.

Ansökan till Sannarp Padel

Även du som redan är elev på skolan kan välja Sannarp Padel inom ditt individuella val, om det fungerar med ditt schema.

Du som går i 9:an söker till Sannarp Padel i samband med att du gör ditt gymnasieval, och du antas när du blir antagen till något av Sannarpsgymnasiets gymnasieprogram.

Kontakt

Lotta Hydén,
koordinator för idrottsutbildningarna
lotta.hyden@halmstad.se

Simning

Simning i skolan leder unga simmare framåt i deras utveckling, dels som simmare, men också som människor. Utbildningens mål är att du ska utvecklas tekniskt, taktiskt och fysiskt inom simning, men också att du känner glädjen i träningen.

Nationell Idrottsutbildning, NIU – Simning

NIU-simning riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas för eliten i simning. På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i simning under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Ansök till NIU senast 1 december

På NIU – simning finns fem platser per år. Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet. Antagningen sker efter SSF:s kriterier och rekommendationer.

Ansök till NIU Simning

Samarbete

NIU – simning samarbetar med SK Laxen.

Kontakta ansvarig simtränare

Har du frågor?
Mejla Fredrik Pettersson
fredrik.pettersson@halmstad.se

Vision, värdegrund och mål

Verksamhetsidé – om idrottsutbildningen på Sannarpsgymnasiet

Specialidrott på Sannarpsgymnasiet

Idrottsspecialisering i skolan ska leda unga idrottare framåt i deras utveckling, dels som idrottare, men också som människor.

Utbildningen ska stimulera till ett livslångt intresse för sin idrott som aktiv, ledare eller tränare, men framförallt att ungdomar får uppleva och älska idrott så länge som möjligt.

Idrottsspecialisering i skolan ska ses som ett komplement till föreningarnas verksamhet, där huvuddelen av idrottsutövandet bedrivs.

Sannarpsgymnasiet skall erbjuda en god utvecklingsmiljö där eleven kan kombinera studier med träning i gymnasieskolan. Utbildningen skall ha tydlig karaktär där målsättningen är att eleven skall ges förutsättningar att nå sin fulla potential. Eleven skall samtidigt klara av övrig skolgång och vardag på ett välbalanserat och sunt sätt med idrottaren i centrum. För att uppnå detta arbetar vi med långsiktiga mål och metoder, stöd för helhetsutveckling av individen i samverkan med andra viktiga aktörer i idrottarens nätverk.

Genom detta uppfylla utbildningens centrala innehåll och kunskapskrav på bästa sätt med hjälp av kunniga, välutbildade instruktörer, rådande forskning och beprövad erfarenhet. Detta i en trygg miljö där eleven får möjlighet att utbilda sig tillsammans med likasinnade vad gäller ambition och kvalité.

Utbildningen av framtidens elitutövare sker i linje med Specialförbundens framtagna riktlinjer, skolverket och skolans profil, samt samarbetsklubbar. Specialister inom områdena skola och idrott samt elevens familj är också viktiga samarbetsparter för att knyta ihop bästa tänkbara nätverk runt eleven. I ett långsiktigt och högkvalitativt utbildningssamarbete.

Vision

Sannarpsgymnasiet utgör en förebild inom idrottsspecialisering i skolan.

Sannarpsgymnasiet är ledande inom idrott i skolan vad gäller att sätta den aktiva i centrum och möjligheten att lyckas i dubbla karriärer. Detta genom en trygg utvecklingsmiljö där en välbalanserad vardag skapar välbefinnande och framgång i skolan, idrotten och livet.

Värdegrund

Idrottsutbildningen på Sannarpsgymnasiet kännetecknas av välmående och trygghet med individen i centrum som plattform för utveckling både som människa, student och idrottare. Människor inblandade i idrottsutbildningen, instruktörer som idrottare, är engagerade samt visar hänsyn, tillit och ödmjukhet till sina medmänniskor.

Mål

 • 100% av NIU-eleverna går ut med studentexamen.
 • Årligen debuterar Sannarpgymnasiets elever för samarbetsföreningarnas representationslag.
 • Varje år deltar någon i varje årskurs i landslagssamlingar för Sverige eller annat land.
 • Kvalitativt samarbete med lokala och regionala förening, skolor samt elevernas föräldrar.
 • Efter idrottssutbildningen på Sannarpsgymnasiet upplever eleven en hög inre motivation och glädje med sitt idrottande. Därav fortsätter eleven med sin idrott genom fortsatt elitsatsning, idrott på lokal nivå, eller verkar som tränare/ledare, funktionär eller domare inom idrotten.

Kontakta oss

Koordinator för idrottsutbildningar
Lotta Hydén, koordinator
070-87 43 799
lotta.hyden@halmstad.se