Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
I sommar invigs en snorkelled i Svärjarehålan nära Tylösand. Leden är ett samarbete mellan Halmstads naturskyddsförening och Halmstads kommun. Projektet har precis fått ett bidrag beviljat från Länsstyrelsen.
– Det här blir den första snorkelleden i Halland. Placeringen i Svärjarehålan är särskilt vald med tanke på närheten till Handikappbadet, säger Ann-Charlotte Abrahamsson, kommunekolog på Halmstads kommun.

En snorkelled fungerar som en naturstig, fast under vattnet. Besökaren följer en utmärkt led och möts med jämna mellanrum av informationstavlor som beskriver det marina växt- och djurlivet.

Leden blir cirka 200 meter lång och består av cirka 10 skyltar under vatten samt en informationsskylt på land. Skyltarna under vatten skruvas fast i betongfundament som märks ut med bojar. Längs havsbotten är skyltarna sammanlänkade med ett rep. På varje fundament finns handtag som besökaren kan hålla fast i när man läser på skyltarna.

En handledning till snorkelleden ska också tas fram för att kunna användas i utbildningssyfte, till exempel av Halmstad naturskola.

Pengar från Länsstyrelsen


Länsstyrelsen i Hallands län har beviljat ett bidrag på 42 000 kronor för byggandet av snorkelleden. Arbetet inleds i mars och invigningen beräknas till juli i år.

– Vi är både stolta och glada. Snorkelleden blir ett fint komplement till övriga naturupplevelser i Halmstads kommun, säger Ann-Charlotte Abrahamsson.

Halmstads naturskyddsförening ansvarar för att ta fram skyltar, ansöka om eventuella tillstånd, få leden på plats och marknadsföra den. Anläggandet sker i samarbete med Halmstads dykarskola och i samråd med Halmstads kommun som äger området vid Svärjarehålan.

För mer information kontakta:


Ann-Charlotte Abrahamsson, kommunekolog, 035-13 23 71
ann-charlotte.abrahamsson@halmstad.se