• Halmstads webbplatser

Security.txt

Den här webbplatsen levereras med en publik fil som heter security.txt. Filen är ett standardiserat sätt att berätta för omvärlden om hur de kan kontakta ägaren av webbplatsen om en säkerhetsbugg påträffas.

Filen på den här webbplatsen genereras av skriptet sist på denna sida och med hjälp av ett Alias på webbplatsen blir adressen www.halmstad.se/.well-known/security.txt. Den här sidan beskriver hur olika de olika värdena kan justeras.

Contact

E-postadress hämtas automatiskt från den som är uppsatt som Webbplatsansvarig under Webbplatsinställningar > E-post i första hand (serveransvarig om webbplatsansvarig saknas) på SiteVision-servern, men om man vill ange en annan e-postadress kan man göra det genom att dubbelklicka på skriptet på denna sida, gå in på fliken Variabler och ange en egen e-postadress för contact.

Preferred-Languages

Anger det eller de språk man helst vill bli kontaktad på. Blir som standard denna sidas språk, men egna språk kan läggas till genom variabeln preferredLanguages enligt samma princip som ovan. Flera språk kan anges kommaseparerat, t ex sv, en.

Expires

Anger giltighetstiden för filens information. Uppdatera datumet genom att ompublicera sidan med scriptet. Det nya datumet blir då 12 månader fram i tiden från publiceringsdatumet.

Se över och ompublicera sidan med jämna mellanrum för att säkerställa att informationen är uppdaterad.

Alias

Funktionen är beroende av ett alias /.well-known/security.txt som leder till modulen på sidan som scriptet ligger på.

Så här ser innehållet ut i security.txt på denna webbplats:


# Contact method
Contact: mailto:webmaster@halmstad.se

# Please use any of these languages when contacting us.
Preferred-Languages: sv,en

# Last updated: Wed, 29 Sep 2021 11:07:36 +0200
Expires: Thu, 29 Sep 2022 11:07:36 +0200