Kommande utställningar

Halmstads konsthall byter utställning flera gånger per säsong, så se till att du inte missar något! Här kan du läsa om kommande utställningar.

Hilda Fürst verk "Fotpöl" från 2015. En sko ligger på golvet, ur den rinner en rosa pöl.

Hilda Fürst, Fotpöl, 2015

Hilda Fürst
En pöl av kropp – En ihålig armé

23 juni – 22 augusti, 2021
Halmstads konsthall

I utställningen En pöl av kropp – En ihålig armé använder sig konstnären Hilda Fürst av vardagliga föremål, så som skor, kläder och möbler. Dess funktion och innebörd ställs åt sidan och istället växer lekfulla och överraskande skulpturala objekt fram. Med kroppen som utgångspunkt skapas en installation där maktsymboler förvrängs och deformeras.

Mode: Yta med djup – Halland 2021

Under 2021 utforskas mode i Halland – på flera platser, under olika utställningsperioder. Mode ställs ut som kläder, textilkonst, fotografi, teckning, keramik och kulturhistoria; som dåtid och nutid; som svenskt och internationellt.

Utställningen med Hilda Fürst är Halmstads konsthalls bidrag till utställningstemat.

Läs mer om vad som händer under året på www.konstihalland.selänk till annan webbplats
Mode: Yta med djup – Halland 2021 genomförs med stöd av Konst i Halland och Kultur i Halland.

Ett vävverk med lodräta linjer i rött, gult, vitt och blått.

Vävsalong

Vävsalong

1 september – 9 november, 2021
Halmstads konsthall

I samband med att den nationella vävmässan VÄV 2021länk till annan webbplats arrangeras i Halmstad, arrangerar Halmstads konsthall Sveriges första jurybedömda Vävsalong. Vävsalongen syftar till att visa på vad som sker i väv-Sverige, från norr till söder, utifrån dess bredd både vad det gäller teknik och material.
Vävsalongen sker i samarbete med Svenska Vävrådet.

Ett grått verk med en ljusare å som rinner från kant till kant.

Tove Möller, Utan titel, 2019

Tove Möller
Mot bakgrund av flödande omständigheter

– allt vi hör kan vi inte förstå men vi kan vilja försöka
17 november – 6 januari, 2022
Halmstads konsthall

Tove Möller fick Lars Johanssonstipendiet 2019 för att fortsätta sitt arbete som tar avstamp i och berör relationen människa, samhälle och natur. Konceptet har även sin klangbotten i ett queerperspektiv.

Tove Möller vill med sitt projekt göra naturen till ett subjekt som via den konstnärliga processen och gestaltningen får komma till tals. Med konstnärliga metoder söker hon ta reda på vad vår närmiljö, med Nissan i spetsen, har för status. Projektet ger ett spännande perspektiv och ett nytt grepp i miljödebatten inte minst med tanke på den vattenbrist som råder i Halmstad och andra delar i Sverige.

MENS!

19 januari – 27 mars, 2022
Halmstads konsthall

Utställningen MENS! på Halmstads konsthall riktar ljuset på mens utifrån ett kulturhistoriskt- och konstnärligt perspektiv, för att skapa kunskap, medvetenhet och nyfikenhet kring ämnet. Ämnet har flitigt debatterats i konstvärlden och på senare år har även uttrycket ”menskonst” problematiskt nog används språkligt för att illustrera ”utmanande samtidskonst” – ofta som en negativ motsats till det folkliga och konservativa.

Utställningen lyfter ämnet för att öka förståelsen och för att minska de menstabun som fortfarande finns i dagens samhälle. Vi tittar på mens genom fotografi, videoverk, keramik och installationer. Vi låter olika röster få höras för att berätta om sina upplevelser kring mens och vi öppnar upp för samtal kring mensens betydelse – med utgångspunkt i vår historia och samtid.