Kommande utställningar

Halmstads konsthall byter utställning flera gånger per säsong, så se till att du inte missar något! Här kan du läsa om kommande utställningar.

Ett grått verk med en ljusare å som rinner från kant till kant.

Tove Möller, Utan titel, 2019

Tove Möller
Mot bakgrund av flödande omständigheter

– allt vi hör kan vi inte förstå men vi kan vilja försöka
17 november – 6 januari, 2022
Halmstads konsthall

Tove Möller fick Lars Johanssonstipendiet 2019 för att fortsätta sitt arbete som tar avstamp i och berör relationen människa, samhälle och natur. Konceptet har även sin klangbotten i ett queerperspektiv.

Tove Möller vill med sitt projekt göra naturen till ett subjekt som via den konstnärliga processen och gestaltningen får komma till tals. Med konstnärliga metoder söker hon ta reda på vad vår närmiljö, med Nissan i spetsen, har för status. Projektet ger ett spännande perspektiv och ett nytt grepp i miljödebatten inte minst med tanke på den vattenbrist som råder i Halmstad och andra delar i Sverige.

MENS!

19 januari – 27 mars, 2022
Halmstads konsthall

Utställningen MENS! på Halmstads konsthall riktar ljuset på mens utifrån ett kulturhistoriskt- och konstnärligt perspektiv, för att skapa kunskap, medvetenhet och nyfikenhet kring ämnet. Ämnet har flitigt debatterats i konstvärlden och på senare år har även uttrycket ”menskonst” problematiskt nog används språkligt för att illustrera ”utmanande samtidskonst” – ofta som en negativ motsats till det folkliga och konservativa.

Utställningen lyfter ämnet för att öka förståelsen och för att minska de menstabun som fortfarande finns i dagens samhälle. Vi tittar på mens genom fotografi, videoverk, keramik och installationer. Vi låter olika röster få höras för att berätta om sina upplevelser kring mens och vi öppnar upp för samtal kring mensens betydelse – med utgångspunkt i vår historia och samtid.

Visning för förskola, skola och SFI

Förfrågan om visning för förskolor, skolor och SFI