Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads konsthall

Halmstads konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar. Det finns alltid personal på plats med kunskaper om den konst som visas för tillfället, passa på att ställa oss frågor!

Halmstads konsthall 2013

Everyday- Gals pals in Print

Julia Westerberg, Lars Johanssonstipendiat 2017
29 augusti - 2 oktober

Utställningen Everyday —Gals pals in Print visar teckningar och textila tryck föreställande scener i hemmiljö med kvinnliga karaktärer. Verken handlar om människors behov av att bli bekräftade och om hur vi behöver se saker för att själva kunna längta eller sträva efter det. Konstnären vill med sin utställning på Halmstads konsthall lyfta och synliggöra lesbisk representation i ett vardagligt, avdramatiserat sammanhang - långt från QX-galor och Pride-parader.

Vardagen utgör en stor del av våra liv och är därför också mycket betydelsefull. Westerberg avbildar en hemmiljö - familjära platser och föremål som vi alla kan relatera till. I dessa miljöer försätter hon sina tecknade kvinnliga gestalter i högst vardagliga situationer. Vem har inte ätit flingor i sängen eller ordnat en kopp te i köket? Situationerna är så vardagliga att de nästan blir trista. Men i vardagsrealismen bjuder konstnären in betraktaren för att relatera till situationen. Vi delar alla vardagens erfarenheter – oavsett sexuell läggning.

”Gal Pals” är ett engelskt uttryck som används för att ignorera två kvinnors kärlek till varandra och för att förringa dess betydelse. Genom att använda sig av uttrycket i titeln tar Julia Westerberg istället makten över begreppet och lyfter homosexuellas rätt.

Julia Westerberg (f.1992) är född och uppväxt i Halmstad. Hon bor och arbetar i Stockholm. 2017 tog hon examen från textilprogrammet vid Konstfack- högskola för konst och design i Stockholm.

2017 tilldelades hon Lars Johanssonstipendiet, ett stipendium som årligen delas ut till verksamma konstnärer mellan 18 och 35 år med anknytning till Halmstad.

Julia Westerberg, Flingor, 2018 (del ur bildserie)

Julia Westerberg, Flingor, 2018 (del ur bildserie)

Guidade visningar

 

Lördagar och söndagar klockan 13.00 kan du följa med på en guidad tur av pågående utställning. Våra duktiga guider ger dig fördjupade perspektiv på samtidskonsten. Vi tycker om att diskutera konst, så ta chansen att ställa
frågor!

Aktiviteter på Halmstads konsthall

Halmstads konsthall och offentlig konst på Facebook