Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads konsthall

Halmstads konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Halmstads konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Halmstads konsthall. Foto: Michelle Marie Roy

Någon har sagt - egendomligheter om Halland

2016 års Lars Johanssonstipendiat Helena Juréen
17 maj - 13 juni

Sägner, trolldom och folktro är ett stort intresse för 2016 års Lars Johanssonstipendiat, Helena Juréen. Utställningen Någon har sagt – egendomligheter om Halland baseras på personliga berättelser insamlade genom intervjuer och sökande i arkiv efter nedskrivna berättelser.

I mötet med människor har Juréen tagit del av berättelser om kloka gummors och gubbars huskurer liksom oförklarliga händelser och äldre människors tro på troll och vättar. Materialet har genomgått en konstnärlig transformering och når oss besökare i form av fotografi, teckning, ljud, bild och skulptur.

Helena Juréen, Bolinder, 2016

Helena Juréen, Bolinder, 2016. Bilden är beskuren

Jureéns konstnärskap sätter fingret på det som skiljer sig från vår vardag, sådant som inte längre existerar. Hon uppmanar oss alla att ta tillvara på de äldres berättelser och inte vara rädd för det okända.

Helena Juréen (1981) har sina rötter i Breared strax utanför Halmstad. Idag bor och verkar hon i Malmö och har flerårig konstnärlig utbildning, bland annat från Akademi Valand i Göteborg.

Lars Johanssonstipendiet delas årligen ut till en ung lovande konstnär med koppling till Halmstad. Stipendiet möjliggör ett konstnärligt utforskande, en konstnärlig frihet och en möjlighet att realisera idéer. 2017 års stipendium delas ut den 4 augusti.

Helena Juréen, Bengt-Arne, 2016

Helena Juréen, Bengt-Arne, 2016

Guidade visningar

Lördagar och söndagar (ej söndagar juni-augusti) klockan 13.00 kan du följa med på en guidad tur genom pågående utställning. Guidningen pågår cirka 30 minuter och är helt kostnadsfri.

Aktiviteter på Halmstads konsthall

Halmstads konsthall och offentlig konst på Facebook