Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Barn och utbildning

Vanliga frågor och svar

 • När får jag besked om Sommarkraft?


  Om du har ansökt om Sommarkraft kommer du att få besked via mejl oavsett om du får en plats eller inte. Det kan dröja någon vecka till innan alla som har sökt har fått svar på ansökan så har du inte fått något mejl så avvakta lite till.

 • Förberedelseklass eller språkintroduktion?


  Förberedelseklass är grundläggande undervisning i svenska som andra språk för nyanlända barn i grundskolan, barnen ska snabbt komma in i undervisningen och gemenskapen på sin ordinarie skola. Här kan du ansöka till förberedelseklass.Språkintroduktionen är för dig som är nyanländ i Sverige, om du är asylsökande under 18 år, om du kommer från grundskolans förberedelseklass eller inte har tillräckliga kunskaper i svenska och andra ämnen för att börja på ett nationellt gymnasieprogram. Här kan du ansöka språkintroduktion.
 • När får mitt barn plats på en förskola?


  Du ansöker om plats på förskola för ditt barn i vår e-tjänst hypernet.länk till annan webbplats För att du ska vara garanterad en plats behöver du anmäla ditt barn senast fyra månader innan barnet ska börja. Det datum du ansöker om att ditt barn ska börja på förskola/pedagogisk omsorg är det datum som inskolningen börjar.  Här kan du läsa mer om förskoleplats och hitta svar på de vanligaste frågorna.
 • När är det utspring för studenterna?


  Fredagen den 10 juni 2016 arrangeras traditionellt utspring för studenterna i åk 3 på gymnasiet. Tider för utspring:
  • 12.00 Sannarpsgymnasiet
  • 12.30 Kattegattgymnasiet
  • 12.30 Sturegymnasiet
  Samlad information om årets student hittar du här.
 • Har jag blivit antagen till min gymnasieutbildning?


  Från den 1 juli 2015 kan alla elever som sökt ett program till gymnasieskolan ta del av det slutliga antagningsbeskedet. Detta publiceras på www.gymnasiehalland.selänk till annan webbplats.  Här finns information om antagningen och aktuella frågeställningar. Sista svarsdag för antagningsbeskedet är den 24 juli och du måste svara oavsett om du vill tacka ja eller nej till erbjuden plats.

 • Läsårstider, lov och ledigheter