• Halmstads webbplatser

Norrbotten Big Band & Linnea Henriksson under ledning av Joakim Milder

  • Musik och konsert
tisdag 17 september 2024, 19.00–20.00
Kulturhuset Najaden

Det blir ett spännande möte och kärt återseende när Linnea Henriksson, känd för sina personliga texter och starka scennärvaro, återförenas med Norrbotten Big Band, ett av landets mest progressiva och spännande storband, för en efterlängtad Sverigeturné.

Linnea Henriksson kommer från Halmstad och är en svensk popsångerska och låtskrivare med förmågan att kunna göra vilken scen som helst till sin egen. Nu, i september, ska hon lämna över sin musik till Norrbotten Big Band och ge dem fria händer att med egenskrivna arrangemang presentera låtarna på helt nya sätt. Med sig har hon även sitt liveband och publiken kommer både känna igen Linneas värld och höra låtarna som om det vore första gången.

– Jag minns i Idol hur jag kallades “jazz-Linnea”. Det var fint och har liksom stannat kvar även genom min popkarriär. Det är ju därifrån jag någonstans kommer och både min skaparlust och kärlek till live, det oberäkneliga och vilda, kommer från jazzen. Sen har mitt hjärta alltid pratat pop för det enkla och tydliga som så lätt förklarar och skapar kontakt. Att få samarbeta så här med Norrbotten Big Band och helt kasta omkull min popmusik känns extremt kul och som att jag både får komma hem och slängas iväg på helt okänd mark.

Norrbotten Big Bands konstnärliga ledare Joakim Milder säger så här om valet att samarbeta med Linnea Henriksson:

– Den här idén kommer ur ett samarbete som vi gjorde under Soulful December-serien, som Norrbotten Big Band gör i början av december varje år tillsammans med spännande och intressanta gästartister, gärna från en annan genre än vår. I 2022 års uppsättning var Linnea en av gästerna och det var så lyckat att vi ville fortsätta vårda relationen. Hon har ju sin jazzbakgrund. Och även om hon oftare figurerar i en hårdare stylad värld, har rösten det där starka uttrycket som hör vår genre till. Det finns inget strömlinjeformat eller tuktat, utan är högst personlig.

Foto: Eva Edsjö & Anders Alm

Biljett:
Pris 495 kr.
Förköp via ticketmaster.
Eventuella kvarvarande biljetter kan köpas i kassan som öppnar en timme innan konserten börjar.

Kontakt och plats

Adress: Kulturhuset Najaden, Fiskaregatan 21, 302 90 Halmstad, Sweden
Arrangör: Jazz i Halmstad

Datum och tid

  • tisdag 17 september 2024, 19.00–20.00
Tillbaka till kalendern