Aktuell utställning

Halmstads konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av utställningar som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Hallands konstskola gästar Halmstads konsthall. Bild: Lucas William.

Hallands konstskola gästar Halmstads konsthall

21 april – 13 juni, 2021
Halmstads konsthall

Digital vernissage 21 april klockan 17.00

Erika Danker, intendent för utställningar, samtalar om utställningen med representanter från Hallands konstskola. 

Om utställningen

Halmstads konsthall bjuder in eleverna från årskurs 1 och 2 på Hallands konstskola att visa upp sina arbeten i en gemensam utställning. Här ges ett unikt tillfälle att ta del av den spirande kreativiteten hos den framtida generationens konstnärer!

Utställningen bygger i huvudsak på temat ”Maskin” som eleverna arbetat med under läsåret. Genom varierande tekniker, material och uttryckssätt visar eleverna upp sina reflektioner kring tematiken. Här står människans relation till maskinen i fokus, med både fascination och framtida farhågor kopplade till ämnet.

Eleverna från årskurs 2 presenterar även sina konstnärliga fördjupningsprojekt. I rummet mitt i konsthallen hittar du Carl Gustav Liljekvists serietidning med karaktärerna Phone-Dragon, Phone-Piegon och Phone-Chicken och deras äventyr.

I samma rum presenterar även Lucas William sitt utforskande av skuggor. Flera skulpturer har tagit form och belyses från olika vinklar för att skapa lekfulla och dramatiska skuggor.

Hallands konstskola är en del av Katrinebergs folkhögskola vars undervisning är förlagd i Halmstad. Skolan erbjuder en tvåårig konstförberedande utbildning med fokus att utveckla det personliga bildspråket och att utveckla sin förmåga att arbeta processinriktat.