Låna utrustning på Fritidsbanken

På Fritidsbanken i Halmstad kan du låna eller lämna in sport-och fritidsutrustning. Det gör att du kan prova på nya sporter och aktiviteter och upptäcka glädjen att röra på dig.

Hyllor med mängder av fritidsutrustning

Det finns gott om idrottsutrustning att låna från Fritidsbanken.

På Fritidsbanken kan du låna begagnad utrustning i upp till två veckors tid. Lånet är helt kostnadsfritt och det finns ingen åldersbegränsning. Du kan också låna saker bara några timmar eller för en dag.

Exempel på utrustning du kan låna

 • Fotbollsskor
 • Skateboards
 • Tält
 • Ridutrustning
 • Skridskor
 • Skidor
 • Hjälmar
 • Pjäxor

Du kan se vilken utrustning som finns inne under lagersaldo på Fritidsbanken Sveriges webbplats Länk till annan webbplats., välj Fritidsbanken Halmstad.

Utrustning anpassad för dig med funktionsnedsättning

  • Skridskor med dubbla skenor
  • Skridskostöd, höj och sänkbart
  • Blomsterkudde, samma funktion som en badring (finns i två storlekar)
  • Kälkar för personer med funktionsbegränsningar

  Regler för lån

  Du kommer att få uppge namn och mobilnummer eller e-postadress när du lånar något på Fritidsbanken. När du lånar får du en sammanställning över ditt lån med ditt återlämningsdatum.

  Om du inte lämnar tillbaka det du lånat i tid, får du tyvärr inte låna fler saker i framtiden.

  Var försiktig med det du lånar. Meddela Fritidsbanken om något ändå skulle gå sönder eller försvinna. Vi hjälps åt för att fler ska kunna låna och prova på fler idrotter!

  Skänka utrustning

  All utrustning är skänkt av privatpersoner. Vill du också bidra med något? Då är du välkommen in med utrustning du inte behöver längre. På så vis hjälper du andra att få testa sport- och fritidsaktiviteter, oberoende av ekonomi. Du bidrar även till en hållbar utveckling där saker blir återanvända.

  Vill du skänka saker eller lämna tillbaka kan du göra det i den gröna skänklådan utanför Fritidsbanken. Du kan även skänka saker på återvinningscentralen på Flygstaden Länk till annan webbplats., där vi har en container som vi delar med Kretsloppan.

  Det du skänker ska vara i gott skick. Är du osäker på om din utrustning håller rätt nivå, får du gärna komma in till Fritidsbanken så tar personalen en titt.

  Arbetsträning och praktik

  På Kretsloppan arbetstränar och praktiserar personer med olika bakgrunder efter sin egen unika förmåga. Tack för att du som besökare visar hänsyn och har förståelse för detta.

  Kontakt

  Besöksadress
  Haldahuset
  Knäredsgatan 23
  302 50 Halmstad
  Visa på karta Länk till annan webbplats.

  Öppettider
  Måndag till fredag klockan 10.00–15.30.
  Runt storhelger och semestertider kan öppettiderna förändras, se Fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats..

  E-post
  fritidsbankenhalmstad@gmail.com

  Telefon
  073-342 95 47

  Sociala medier
  Fritidsbanken på Facebook Länk till annan webbplats.

  Om Fritidsbanken i Halmstad

  I dag finns Fritidsbanken Länk till annan webbplats. på över 100 orter runt om i Sverige. Huvudman för Fritidsbanken Halmstad är Halmstads kommun. Verksamheten drivs av kommunens arbetsmarknadsenhet som hjälper personer att komma närmare arbetsmarknaden. Arbetet görs i samarbete med Hallands Idrottsförbund.