Låna utrustning på Fritidsbanken

På Fritidsbanken i Halmstad kan du låna eller lämna in sport-och fritidsutrustning. Det gör att du kan prova på nya sporter och aktiviteter och upptäcka glädjen att röra på dig.

På Fritidsbanken kan du låna begagnad utrustning i upp till två veckors tid. Lånet är helt kostnadsfritt och det finns ingen åldersbegränsning. Du kan också låna saker bara några timmar eller för en dag.

Utrustning du kan låna (exempel)

 • Skridskor
 • Skidor
 • Hjälmar
 • Pjäxor
 • Fotbollsskor
 • Skateboards
 • Tält
 • Spel
 • Ridutrustning

Utrustning anpassad för dig med funktionsnedsättning

  • Skridskor med dubbla skenor
  • Skridskostöd, höj och sänkbart
  • Blomsterkudde, samma funktion som en badring (finns i två storlekar)
  • Kälkar för personer med funktionsbegränsningar

  Regler för lån

  Du kommer att få uppge namn och mobilnummer eller e-postadress när du lånar något på Fritidsbanken. När du lånar får du en sammanställning över ditt lån med ditt återlämningsdatum.

  Om du inte lämnar tillbaka det du lånat i tid, får du tyvärr inte låna fler saker i framtiden.

  Var försiktig med det du lånar. Meddela Fritidsbanken om något ändå skulle gå sönder eller försvinna. Vi hjälps åt för att fler ska kunna låna och prova på fler idrotter!

  Skänka utrustning

  All utrustning är skänkt av privatpersoner. Vill du också bidra med något? Då är du välkommen in med utrustning du inte behöver längre. På så vis hjälper du andra att få testa sport- och fritidsaktiviteter, oberoende av ekonomi. Du bidrar även till en hållbar utveckling där saker blir återanvända.

  Vill du skänka saker eller lämna tillbaka kan du göra det i den gröna skänklådan utanför Fritidsbanken. Ni kan även skänka saker på Återviningscentralen Flygstaden, där har vi en container som vi delar med Kretsloppan.

  Det du skänker ska vara i gott skick. Är du osäker på om din utrustning håller rätt nivå, får du gärna komma in till Fritidsbanken så tar personalen en titt.

  Låna sportbagen – sommaren 2021

  I sommar kan du låna en sportbag för 8 personer. Det är gratis och du får ha sportbagen i 48 timmar, eller över helgen. Bagen innehåller utrustning och instruktioner för fem olika grenar, anpassade så att så många som möjligt ska kunna delta.

  Det finns två varianter på bagar. Den stora innehåller till exempel en golfbag och innebandymål. Den lilla sportbagen innehåller utrustning som är enklare att bära med sig, till exempel frisbee, boule och fotboll. Skriv gärna om det är något särskilt du önskar när du bokar.

  Boka en Sportbag

  Du hämtar sedan ut sportbagen på Tourist Center vid Halmstads Teater eller på Fritidsbanken.

  Sportbagen går att boka 20 juni–20 augusti 2021.

  Kontakt

  Besöksadress
  Haldahuset
  Knäredsgatan 23
  302 50 Halmstad
  Visa på kartalänk till annan webbplats

  Öppettider
  Måndag till fredag klockan 10.00–15.00.
  Max 5 personer i butiken under coronapandemin.

  E-post: fritidsbankenhalmstad@gmail.com
  Telefon: 073-342 95 47

  Om fritidsbanken i Halmstad

  I dag finns Fritidsbanken på över 89 orter runt om i Sverige. Huvudman för Fritidsbanken Halmstad är Halmstads kommun. Verksamheten drivs av kommunens arbetsmarknadsenhet som hjälper personer att komma närmare arbetsmarknaden. Arbetet görs i samarbete med Hallands Idrottsförbund.