Isbanan Strömvallen

Strömvallen är kommunens konstfrusna isbana och ligger i Oskarström. Banan brukar vara frusen mellan slutet på november till början på februari beroende på väder. Den används i första hand till bandyverksamhet och som isbana för allmänheten.

Isbanan är mycket väderberoende och hålls öppen vid rimliga väderförhållanden.

Förutsättningar för att frysa isen

För att kommunen ska kunna frysa is på Strömvallen behöver det vara kallare än 3 plusgrader i flera dygn, eller minusgrader på nätterna och max 5 plusgrader dagtid under flera dygn. Det får inte blåsa alltför mycket eftersom isläggningen då blir ojämn.

Så tillverkas och underhålls isen

Strömvallen består av en grusbädd i storleken av en fullstor fotbollsplan. I grusbädden ligger ledningar fyllda med en saltlösning som kyls av maskineriet inne på arbetsdepån.

För att bygga is måste grusbädden först mättas med vatten under tiden som maskineriet kyler ned grusbädden. Det bästa är om det regnar i ett par dagar för att sedan bli kallt. Då kan vi ta tillvara på regnet på ett effektivt sätt och samtidigt spara på vårt kommunala vatten.

Det är stor skillnad på att göra is och att underhålla befintlig is. Att underhålla befintlig is kan vi klara upp till tvåsiffriga plusgrader medan att göra is kräver förutsättningar enligt ovan.

Samtlig personal som arbetar på Strömvallen är utbildad personal.

Allmänhetens åkning

Under vintersäsongen är det öppet för allmänhetens åkning varje dag vid rimliga väderförhållanden. Undantaget är vid matcher och arrangemang. Under allmänhetens åkning är det fritt inträde.

Om du planerar att besöka isbanan med en skolklass eller förskolegrupp är det bra om du anmäler det innan. Läs mer om det längre ner.

Öppettider

Öppettider uppdateras kontinuerligt här på webbplatsen under kontorstid (vardagar). Helgernas öppettider för allmänheten är beroende av om det är bokat för match eller arrangemang. Av den anledningen uppdateras åktiderna även i slutet på varje vecka.

Hitta till isbanan Strömvallen

Strömvallen ligger intill Vrenningebacken i Oskarström.

Karta

Spel med klubba och puck eller boll

Under allmänhetens åkning är den ena halvan av planen, närmast omklädningsrummen, till för spel med klubbor och puck eller boll. Den andra halvan är till för fri skridskoåkning. Uppdelningen är gjort enligt önskemål.

Låna utrustning

Som privatperson kan låna sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt på Fritidsbanken. Du kan tyvärr inte låna skridskor eller hjälmar på Strömvallen.

Skolor och förskolor

För skolor och förskolor finns det ett begränsat antal skridskor och hjälmar att låna på Strömvallen.

I samband med att du anmäler besöket fyller du också i om din klass eller grupp vill ha tillgång till skidskoboden. Du som är ansvarig pedagog kvitterar ut nyckel hos vaktmästaren när ni är på plats. Du ansvarar för att lånad utrustning lämnas tillbaka avtorkad och i gott skick.

Anmäl besök

Anmäl besök av skola eller förskola