Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

MBU - människan bakom uniformen

Vill du göra något spännande och lärorikt? Människan bakom uniformen (MBU) är ett projekt som riktar sig till dig som är mellan 15 och 20 år gammal. Som deltagare i MBU får du träffa poliser, räddningstjänst och ambulanssjukvårdare för att lära dig mer om deras yrken.

Tillsammans med personal från de olika yrkena får du varje tisdagkväll, under tio veckor, en unik chans att prova på deras arbetsuppgifter och ta del av deras vardagliga arbete.

Ni träffas på ett personligt sätt och under trevliga former. Du får prova på allt ifrån rökdykning, hjärt- och lungräddning, konditionstest till att lära om och diskutera brottsutredningar med polisen. Syftet är att träffa olika personer med uniformsyrken i deras lokaler, i verkligheten och prata under mer avslappnande former. Du får också möjlighet att ta upp olika händelser som du varit med om och att diskutera utifrån vars och ens perspektiv.

Samtidigt får de som jobbar inom polisen, räddnings­tjänsten och ambulanssjukvården en möjlighet att lära känna dig. 

Vårens utbildning

Utbildningen startar tisdagen den 10 mars 2020, kl. 17.00-20.00. Gruppen träffas sedan varje tisdag under 10 veckor på olika arbetsplatser varje vecka. Ansök senast 13 februari via formuläret längst ner på sidan.

Erfarenheter för livet

Flera av dem som varit med i MBU tänker sig efteråt en framtid inom polisyrket, räddningstjänsten eller någon annan samhällsstödjande funktion. MBU ger dig också många nya erfarenheter som är värdefulla i ett CV. MBU har gott rykte och kan vara värdefullt när du söker praktik eller jobb.

Fortsätt som ambassadör

Efter avslutad utbildning kan du som vill fortsätta som MBU-ambassadör. Då får du vara med och utveckla arbetet, hjälpa till med marknadsföring och rekrytering till nya grupper samt hjälpa till vid träffarna under kommande terminer.

Mer om MBU

MBU är ett samarbete mellan Halmstads kommun (utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och räddningstjänsten), polisen och ambulanssjukvården där vi tillsammans jobbar förebyggande för att öka tryggheten. MBU, startade i Kortedala, Göteborg efter ungdomsoroligheter och skadegörelser 2009. Idag finns MBU i flera kommuner runt om i landet varav Halmstad är en. Läs mer om MBU nationellt här.länk till annan webbplats Alla städer som arbetar med MBU arbetar efter samma koncept och förhållningssätt.

Projektet ger deltagarna insyn och förståelse för samhällsstödjande yrken som polis, brandman eller ambulanssjukvårdare. Personal inom de olika yrkena får samtidigt en chans att lära känna ungdomarna.

Intresseanmälan till vårens utbildning

Till vårens utbildning erbjuds tolv platser. Utbildningen är kostnadsfri. Du måste bo i Halmstads kommun och/eller gå i skola i kommunen för att få ansöka. Valet av deltagare baseras på målet att få en så stor spridning som möjligt gällande ålder, kön och skolor. MBU kommer ta referenser på dig och kolla med polisen att du passar för utbildningen. Därefter får du information om du har kommit med eller inte. Har du kommit med så skrivs ett kontrakt tillsammans med en MBU-ledare.

Ansök här senast 13 februari.

Personuppgifter
Personuppgifter