Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Snorkelled

Upptäck livet under vatten på Hallands första snorkelled. Längs den 200 meter långa slingan vid Svärjarehålan kan du få mer kunskap om kustens djur och natur genom tio olika undervattenskyltar.

Här kan du snorkla bland de vackra blås- och sågtångsruskorna som skapar en undervattensskog med rikt djurliv. På sandbottnarna kan du upptäcka gott om små och stora djur, nedgrävda ett par centimeter eller väl kamouflerade finns olika musslor, maskar och fiskar. Alla arter har sin historia och levnadssätt och de är beroende av varandra för att finnas just här, längs Halmstads kust.

Skyltar guidar dig

Utmed snorkelleden hittar du skyltar med information om några av de vanligaste arterna som man kan stöta på. Skyltarna är fastskruvade på betongfundament med handtag att hålla i när man läser på skylten under vattnet.

All snorkling sker på egen risk. Tänk på att ha uppsikt över varandra och snorkla gärna två och två.

Led för ökad kunskap

Syftet med leden är att öka kunskapen om vad som finns under ytan, bara ett stenkast ut i vattnet. Förhoppningen är att det också ska leda till ökat intresse för vår marina miljö och hur vi kan värna om den.

Samarbetsprojekt och ideellt arbete

Snorkelleden är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan Halmstads naturskyddsförening, Halmstads kommun och Halmstads dykarskola. Leden har finansierats av LONA-bidrag (Lokala Naturvårdssatsningen), Halmstads naturskyddsförening, Halmstads kommun och med hjälp av hundratals timmar ideellt arbete.