Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kurs i Big Band med Per Thornberg

För andra året skapar vi en orkester med elever från kulturskolor, estetiska gymnasier samt tidigare elever som ska spela ett antal kompositioner av Per Thornberg i genren ”jazz-big-band”.
Ett ”Almost big band” är ett mindre storband, som kan innehålla lite alternativa sättningar gentemot traditionellt storband. Om du vill veta lite hur det kan låta så kolla ”Almost Big Band” på YouTube så finns det mycket att lyssna på. Ett eget halländskt band med nyskriven musik är ett riktigt bra tillfälle för dig som vill utvecklas inom musiken. Improvisation är såklart ett viktigt inslag i den här typen av musik.
Du som några år har spelat trumpet, trombon och annat brass, saxofon, klarinett, tvärflöjt, oboe, elbas, elgitarr, keyboard och slagverk är välkommen att söka till orkestern.
Vi repeterar fredag kväll, två pass på lördagen, ett genrep på söndagen och så konserten i konsertsalen på Kulturhuset Najaden. Kursen är kostnadsfri för den som blir antagen. Konserten kommer att ha entréavgift.
Du som kommer med får dina arrangerade stämmor i mitten av höstterminen och du kan få hjälp av din lärare att titta på materialet i förväg.
Anmäl dig på på Kulturskolans hemsida www.halmstad.se/kulturskolan senast den 14 september.
Mat ingår i kursen, så skriv in i anmälan ifall du har allergier eller matförbehåll.