Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Välkommen till Halmstads Kulturskola!

– till dig som är elev och till dina vårdnadshavare.


Vår ambition är att vara en av landets bästa kulturskolor och Du som går här bidrar till det! Här är några punkter som kan göra vår skola ännu bättre och som gör att du får det roligare!

Studierna
Kulturskolan är frivillig och äger för det mesta rum på fritiden. Men det är en skola. Det hörs ju på namnet. Meningen är att vi ska lära oss och utvecklas. Vi träffas en ganska kort stund vid ett eller två tillfällen varje vecka. Därför behöver vi också öva hemma mellan gångerna. Då lär vi oss så mycket fortare. Vi har märkt att ju mer vi lär oss desto roligare blir det.

På kulturskolan är vi många som möts varje vecka. Därför har vi alla superkoll på våra grejer: instrument, noter, manus, dansskor etc. Vi håller tiderna. Vi städar upp efter oss, slänger skräp och håller hela tiden lokalerna fina.

Avgiften
Det är Kommunfullmäktige som bestämmer avgifterna för att gå på Kultur-
skolan.  
Vårdnadshavare med svårigheter att klara avgifterna kan ansöka om avgiftsnedsättning på särskild blankett.

Räkning på kulturskoleavgiften kommer i mitten av varje termin. Nya elever kan pröva tre gånger, därefter måste man betala avgift. Elever som redan går måste betala ifall de inte avanmält sig innan terminen börjar.

Konserter, uppvisningar, föreställningar

Alla får regelbundet chans att visa upp det man lärt sig. Det är en del av utbildningen på skolan och, när en vant sig, en av de roligaste. Ingen tvingas förstås till uppspel, utställning eller föreställning.

Tillsammans gör vi på Halmstad kulturskola ca 300 utåtriktade aktiviter. Vid framträdanden ser vi till att alla känner sig väl förberedda, för det är viktigt att
alla känner sig trygga. Vi är alla lite nervösa, men det ingår och för varje gång vänjer en sig mer och mer. Belöningen är att lyckas och känna uppskattning från andra när en delar med sig av sig själv.

En del av konserterna och föreställningarna ordnas av föräldraföreningar på skolan. Dessa föreningar är väldigt beydelsefulla. De hjälper till med evenemang och ser till att eleverna får in en del pengar som kan leda till studieresor och läger av olika slag.

Publiken är viktig. Därför stannar vi själva och våra anhöriga alltid kvar på hela föreställningen och ser på alla som uppträder. Några av våra evenemang är riktigt stora och påkostade, till exempel Lussekonserterna och de avslutande dansföreställningarna. Då behöver vi ta ut entréavgifter som vi så klart håller så låga som möjligt.

Ordningsregler

  • Som elev deltar du aktivt i undervisningen på kulturskolan.
  • Du meddelar alltid förhinder innan lektionen till läraren eller expeditionen.
  • Uteblir du två gånger utan att meddela din lärare någon orsak kontaktar läraren dig eller din förälder.

Uteblir du ytterligare två gånger utan att meddela orsak, eller på annat sätt missköter din undervisning, kopplas rektor in som efter samtal med dig eller din vårdnadshavare och lärare beslutar om du ska fortsätta eller avsluta din undervisning på kulturskolan.  

Kontaktuppgifter
Vi behöver ha aktuella kontaktuppgifter till föräldrar och elever. Blir någon av våra lärare sjuk är det inte alltid det går att ordna vikarie. Därför är det viktigt att vi kan nå er så tidigt som möjligt på dagarna, för att ni ska slippa ta er till lektionen i onödan. Anmäl därför alla förändringar omedelbart till berörd lärare samt se över era kontaktuppgifter på ert konto regelbundet.

Säkerheten, Trafiken
Utanför våra lokaler kan det uppstå farliga situationer vid hämtning och lämning. Vi ber alla vårdnadshavare att iaktta största möjliga försiktighet. Berätta också om detta för alla andra anhöriga och vänner som hjälper till att hämta och lämna.

Om du vill hjälpa till att förbättra:
Vart annat år har vi en stor utvärderingsenkät och de senaste åren har vi dels fått gott betyg men dels också en rad bra synpunkter som hjälpt oss att förstärka kvalitén.

"Om det finns något ni undrar över eller om ni vill klaga på något, tveka inte att höra av er till mig direkt - jag är tacksam att få reda på det som skaver och lovar att försöka göra något åt det!”

Henric Kahlmeter, rektor 0790-60 48 13
henric.kahlmeter@halmstad.se