Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ansökan och information om Halmstads kulturskola

Anmälan till ämnen och kurser

Här kan du ansöka till Halmstads kulturskolas kurserlänk till annan webbplats. Ansökan tas emot löpande. Ju tidigare du anmäler dig på läsåret desto större chans har du att få en plats. Du kan anmäla dig till hur många ämnen eller instrument du vill, men först det år du har åldern inne för det instrument eller ämne du vill börja på.

Om du har frågor eller behöver hjälp med din ansökan, kontakta Halmstad direkt

Antal lektionstillfällen

Kulturskolan erbjuder på de flesta kurser minst 27 lektionstillfälle per läsår. Som lektionstillfälle räknas även konserter, föreställningar och vernissager. Lektion som utgår på grund av elevs frånvaro kan ej tillgodoräknas..

Antagning

Antagningen sker efter köordning. I antagningen tar vi också hänsyn till ett ålders-, genus och pedagogiskt perspektiv vilket innebär att vi i vissa fall går vidare i kön för att få ihop så homogena nybörjar- och fortsättningsgrupper som möjligt.

Tacka nej till erbjuden undervisning

Om du blir erbjuden undervisning i början av ett läsår får du tacka nej en gång. Tackar du nej till erbjuden undervisning även vid nästa läsårs början tas du automatiskt bort från kön. Blir du däremot erbjuden undervisning mitt i terminen, en speciell dag och tid, kan du tacka nej flera gånger. I detta fall får du alltid kvarstå i kön.

Byte av ämne eller lärare

För elever på kulturskolan går det att byta instrument eller ämne men först efter fyra terminers undervisning och i mån av plats. Det finns också möjlighet, i mån av plats, att byta lärare i det ämne du undervisas i. Diskutera med din lärare innan du gör eventuella byten. Se - Antagningsprioritering.

Uppehåll

Du kan göra ett uppehåll högst två terminer, under samma läsår, utan att förlora din plats förutsatt att du pratat med expeditionen i förväg.

Elever som har köplats

För dig som står i kö till vår verksamhet skickar vi varje år ut en förfrågan om du vill kvarstå i kön till de ämnen du valt. Om man inte svarar på förfrågan stryks man i kön.