Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Klaviatur

Inom klaviatur har vi dessa dessa kurser:

Piano klassisk.
Klassiskt piano utgår från att eleverna utifrån sina förutsättningar lär sig grunderna med hjälp av notläsning och fingerövningar. 

Eleven måste ha ett piano hemma så att regelbunden övning blir möjlig. Regelbunden övning skapar förutsättningar för utveckling. Utvecklingen går i fem steg från nybörjare till avancerad nivå. Vi spelar musik av klassiska tonsättare, samt film och tv-spelsmusik. 

Syftet med ämnet är att låta eleverna upptäcka glädjen i att utrycka sig. Eleverna uppmuntras att vara med på konsert.

Piano pop och rock.
Piano pop och rock innebär att eleven utifrån sina förutsättningar får möta musiken via klaviatur. Det är att lära sig rätt teknik, lära sig noter men också att spela på gehör. Eleven behöver ha klaviatur hemma och öva kontinuerligt. Ackordspel och samspel blir möjligt när utvecklingen går framåt och eleven kan efterhand i större utsträckning föreslå repertoar. Möjlighet för att själv komponera och att sjunga till blir också möjligt när man kommit lite längre.

Dragspel
Dragspel är också både ett soloinstrument och ett mycket lämpligt ackompanjemangsinstrument. På dragspel spelar man all sorts musik från folkmusik till klassiskt. Vi har också en dragspelsensemble.