Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Danselev på Kulturskolan 2020

Terminsavgiften är 600 kr och en räkning skickas ut i mitten av terminen. Som ny elev kan du prova på de första tre veckorna. Om du inte ska fortsätta dansa så måste du meddela detta innan fjärde lektionen, annars får du betala full terminsavgift. 
Terminerna avslutas med en enklare uppvisning på hösten och en större föreställning på våren.

Danslektionerna

För gruppen och den enskilda elevens skull är det viktigt att försöka närvara på dansen varje vecka. Om du blir sjuk eller förhindrad att komma till din lektion så meddela lärarna, se mail nedan.
Om du inte vill fortsätta på dansen så avsluta kontot på kursen på Kulturskolans hemsida och meddela läraren snarast möjligt. Det finns elever på kö som väntar på en plats. För ”gamla” elever är anmälan bindande från första lektionen.

Dansföreställningar

Som elev ska du få en stor upplevelse av att framträda, men du gör det bara om du själv vill. Vill eller kan du inte vara med så meddela respektive lärare detta så tidigt som möjligt.
Vårterminens avslutning är en påkostad och väl förberedd show med entréavgift och biljettförsäljning. Höstterminens avslutning är mer av uppvisande karaktär, utan entréavgift. För att klara av dessa föreställningar behövs det hjälp bakom och kring scenen av ett antal föräldrar. 

Viktig information

Se till att alltid ha rätt mobilnummer och e-postadress på er inloggning på Kulturskolans hemsida. Vi skickar viktig information via de kontaktuppgifter som står där. Om dansen måste ställas in så skickas informationen via sms och e-post, så ta för vana att kolla om du har fått några meddelanden innan du åker iväg till dansen.

Det är tillåtet att filma på danslektionerna så att du ska kunna öva hemma, men du får inte sprida filmerna på sociala medier.

Danslärare:

lena.lagerqvist@halmstad.se 
maria.dongas@halmstad.se
sara.skoglund@halmstad.se
evangelia.gatzianou@halmstad.se

Enhetlig klädsel

På kulturskolan rekommenderas en enhetlig klädsel. Syftet med enhetlig klädsel är att alla har en ”bas” inför uppvisningar, en praktisk klädsel lämpad för dans samt att lärarna ser elevernas rörelser bättre under lektionerna.
Av estetiska och praktiska skäl rekommenderas dansdräkt i första hand.

Barndans/Dansmix: Vit dansdräkt/linne, svarta tights/cykelbyxa/shorts. Barfota.

Balett yngre 8-12 år: Vit dansdräkt, vita tights. Alternativt vitt tight linne, svarta tights. Rosa teknikskor (delad sula).

Balett äldre 13-19 år: Svart dansdräkt, ljusrosa tights. Alternativt svart tight linne svarta tights. Rosa teknikskor (delad sula).

Jazz/show: Svart dansdräkt/tight linne, svarta tights/dansbyxor. Från 13 år: Svarta hotpants/ cykelbyxa/shorts. Svarta jazzskor/danssneakers. (Observera! Dansneakers tidigast från 13 år).

Streetjazz: Svarta träningsbyxor utan tryck (inte tights), svarta danssneakers (delad sula).

Skapande dans: Svart linne/t-shirt, svarta tights/ hotpants/cykelbyxa.

Danslust: Valfri dansvänlig klädsel.

Undvik dansdräkter med tyllkjolar, lösa kjolar, klänningar, prinsesskronor med mera under danslektionerna, dessa är i vägen och önskemålet är enhetlig klädsel som ovan. Undvik även tjocka och pösiga kläder, som gör att läraren inte kan se kroppen.

Inköp av kläder och skor

Affärer som tillhandahåller kläder är: Idrottshopenlänk till annan webbplats i Halmstad på 0768-96 61 92. Dansbutiken i Göteborg (031-711 05 10) eller i Stockholm (08-20 20 75), i deras gemensamma webb-butiklänk till annan webbplats.
Observera! Köp dansdräkt utan tryck.