Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Välkommen till Halmstads Kulturskola!

– Till dig som är elev och till dina föräldrar/vårdnadshavare!

Vår ambition är att vara en av landets bästa kulturskolor och Du som går här bidrar till det! Här är några punkter som kan göra vår skola ännu bättre och som gör att du får det roligare!

Studierna
* Även om undervisningen i de allra flesta fall äger rum på elevernas fritid är det frågan om skola, en frivillig skola! Meningen är att man ska lära sig!
Du träffar din lärare en eller två gånger i veckan. I alla ämnen, särskilt musiken,
behöver du öva mellan gångerna. Då lär du dig så mycket bättre och snabbare!
* Det behövs också ordning och reda. Att man vet var man har sina saker - noter, manus, instrument, dansskor etc. Att man håller tiderna. Att du meddelar din lärare varje gång du inte kan komma. Att man städar upp efter sig ifall man har skräp.

Avgiften
* Det är Kommunfullmäktige som bestämmer avgifterna för att gå på Kultur-
skolan.  
Vårdnadshavare med svårigheter att klara avgifterna kan ansöka om avgiftsnedsättning på särskild blankett.
* Räkning på kulturskoleavgiften kommer i mitten av varje termin. Nya elever kan pröva tre gånger, därefter måste man betala avgift. Elever som redan går måste betala ifall man inte avanmält sig innan terminen börjar.

Konserter - Uppvisningar - Föreställningar
* När man går på Kulturskolan ingår det att man får chans att visa upp det man lärt sig på konserter, utställningar, uppvisningar och föreställningar.

*Publik på konserter och uppvisningar har uppgiften att hjälpa till. Därför måste anhöriga som ser en konsert vara kvar på hela konserten, inte bara se sitt eget barn.
* Varje år gör Halmstads Kulturskola ca 250  aktiviteter av mer eller mindre utåtriktat slag. Vid framträdanden ser vi till att du är väl förberedd, för det är viktigt att alla känner sig trygga. Nervös kan man vara, det ingår, men belöningen är att lyckas bra och få uppskattning.
* Ingen tvingas till uppspel eller utställning, det är viktigt att veta. En del av konsert- och föreställningsverksamheten anordnas av föräldraföreningar på skolan. Dessa föreningar hjälper till med evenemang och ser till att eleverna får in en del pengar som kan leda till studie- och konsertresor av olika slag.
* Några av våra evenemang är av omfattande och påkostat slag, till exempel Lussekonserterna och de avslutande Dansföreställningarna. För att kunna klara av dessa ekonomiskt behöver vi  ta ut entréavgifter.
(Vi måste till exempel hyra lokaler som Halmstads teater, hyra ljus- och ljudteknik med extra personal och sy upp scenkläder)
Budgetmässigt ska dock den delen av utåtriktad verksamhet gå jämnt ut, så vi tar så låg entré vi kan.

Kontaktuppgifter
Vi behöver ha aktuella kontaktuppgifter till föräldrar och elever. Blir någon av våra lärare sjuk är det inte alltid det går att ordna vikarie, eftersom de flesta av våra lärare har specialistkompetens.
Därför är det viktigt att vi kan nå er så tidigt som möjligt på dagarna, för att ni ska slippa ta er till lektionen i onödan. Anmäl därför alla förändringar omedelbart till berörd lärare samt se över era kontaktuppgifter på ert konto regelbundet.

Säkerheten, Trafiken
Utanför våra lokaler kan det uppstå farliga situationer vid hämtning och lämning. Vi ber alla föräldrar att iaktta största möjliga försiktighet. Berätta också om detta för alla andra anhöriga och vänner som hjälper till att hämta och lämna.

Om du vill hjälpa till att förbättra:
”I Halmstad är jag stolt över att vi har en av landets bästa kulturskolor. Det ska vara meningsfullt, lärorikt och roligt att gå här. Tiden på Kulturskolan ska man ha glädje av hela livet! Vi har över 2000 elever som kommer till oss varje vecka. Om skolan ska fortsätta vara mycket bra så behöver vi hela tiden få reda på det som inte fungerar. Vart annat år har vi en stor utvärderingsenkät och de senaste åren har vi dels fått gott betyg men dels också en rad bra synpunkter som hjälpt oss att förstärka kvalitén. Om det finns något ni undrar över eller om ni vill klaga på något, tveka inte att höra av er till mig direkt - jag är tacksam att få reda på det som skaver och lovar att försöka göra något åt det!”

Ulf Fembro, rektor 0727-119940 ulf.fembro@halmstad.se