Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kulturhuset Folkparken

Kulturhuset ligger i Folkparken, Halmstad. Här finns lokaler och verksamhetsutrymmen för det lokala kulturlivet, föreningslivet och det professionella kulturlivet.

Verksamheten i huset samordnas genom kulturförvaltningen till och med 31 december 2018. Sedan går Halmstads kommuns hyresavtal med fastighetsägaren ut.

Händer på kulturhuset

För att se aktuella evenemang ta en kik i Destination Halmstads evenemangskalenderlänk till annan webbplats.

Boka lokal

Du bokar lokaler samt teknik, personal och övrig utrustning via kulturhusets samordnare, se kontakt längst ner på sidan. Var ute i god tid! Tillfälliga bokningar (t.ex. hyra av scenen) kan göras fram till 31 maj 2018. Fasta hyresgäster får vara kvar i huset till och med 31 oktober 2018.

Hyresvillkor

Hyran omfattar lokal i befintligt skick samt tillträde till gemensamma utrymmen. Här hittar du prislista och lokalöversikt.

Vid arrangemang i teatersalongen tillkommer alltid kostnad för vaktmästare vid scenbygge och föreställningar (se Prislista). Ytterligare behov av personal som till exempel bär- och bygghjälp, scenmästare, brandvakt eller publikvärd bokas genom samordnaren, gärna i samband med lokalbokningen.

Ansvar, säkerhet och trivsel

Hyresgästen/arrangören ansvarar för kursdeltagare, ensemble och publik. Ansvaret innefattar även skador på lokal eller utrustning

Samtliga hyresgäster och ledare för respektive aktiviteter är skyldiga att känna till gällande regler för säkerhet, brandskydd och trivsel

Vi vill speciellt påpeka att brandfaran är stor i Kulturhuset. Vid brandlarm eller brandtillbud ska huset alltid utrymmas.

Eftersom huset rymmer många olika aktiviteter som ofta avlöser varandra i tät följd är det viktigt att respektera avtalade tider. Tid som inte utnyttjas och som inte avbokas minst en vecka före datum då arrangemanget ska äga rum, debiteras enligt gällande taxa.

I lokalhyran ingår tillträde till kök, loger och andra biutrymmen. Samtliga utrymmen ska återställas och städas efter användandet. Behov av extra städning debiteras med den faktiska kostnaden, dock minst 1 000 kronor.