Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hundrastning

Hundar behöver aktivitet, motion och lek och för dessa behov finns ett tiotal hundrastgårdar runt om i kommunen. En hundrastgård är ett inhägnat område där hunden kan springa fritt och de ligger ofta i anslutning till parker eller natur- och friluftsområden. Underlaget är gräs eller grus och även här måste du själv plocka upp efter hunden.

Att vara hundägare innebär ett ansvar både gentemot hunden men också mot medmänniskor. I de lokala ordningsföreskrifterna §18PDF hittar du bland annat information om när hundar ska hållas kopplade. Mer information om hundar och katter finns i broschyren Hund och Katt i Halmstad.PDF

Lämna förslag på nya hundrastgårdar

Skulle du vilja ha en hundrastgård i ditt bostadsområde eller på din ort? Mejla gärna ditt förslag till direkt@halmstad.se. För övriga kontaktuppgifter, se knappen ”Kontakta kommunen” ovan. Halmstads kommun har en begränsad budget. Nya hundrastgårdar byggs efter behov och tillgängliga resurser. Är ni flera i samma område som önskar en hundrastgård får ni gärna skicka ett gemensamt förslag.

Karta över hundrastgårdar