Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Efter att haft öppet i fyra månader för ungdomar mellan 15–20 år höjer nu Nolltrefem åldergränsen vid årsskiftet till 25 år. – Om man är intresserad av något och har hittat likasinnade kompisar ska inte åldern sätta stopp, säger Ulrika Rehnfors, arbetsledare på Nolltrefem.
De flesta som är på Nolltrefem idag är 16−17 år. Huset har ca 500 inskrivna ungdomar som är aktiva i olika aktiviteter. Högst tryck under hösten har det varit i studion och i replokalerna. Det är också där behovet av att höja åldern varit störst.

− Ett band består av medlemmar i olika åldrar och det är tråkigt om vi måste neka ett band att fortsätta vara här bara för att en medlem blivit för gammal, säger Ulrika.

Kristijan Ramizovic, 16 år, håller med.
− Vissa kompisar i replokalerna är äldre och det är ju bra om de kommer in även sen.

Besöksantalet under hösten har varit bra, men huset har kapacitet för fler. Nolltrefem vill gärna satsa på snäva kulturyttringar och även då behöver åldern höjas. Flera av de mer nischade aktiviteterna och intresseområdena behöver en större åldersgrupp för att de som är intresserade av detta ska kunna hitta varandra. De som är äldre kan också inspirera de yngre och hålla intresseområdet vid liv.

− Vår verksamhetsinriktning förblir densamma och vår huvudmålgrupp är fortfarande gymnasiet, men det ska vara intresset som är det viktigaste, inte åldern, förklarar Ulrika.

Ulrika Rehnfors tror att det är i åldrarna 20-22 år som flest möjligheter kommer öppnas. Flera ungdomar och föreningar med medlemmar som är strax över 20 år har under hösten hört av sig och velat lära och leda yngre och dessa har man fram tills nu varit tvungen att neka.

Den yngre åldersgränsen på 15 år står kvar. Detta gillar Michelle Babic, 15 år.

− Jättebra! 15 är en bra ålder. Jag har inga problem med att de höjer till 25 år. På Vallås där jag kommer ifrån är det många olika åldrar, vi är vana. De äldre brukar annars vara ganska utfrysta från liknande ställen, till exempel fritidsgårdar. Nu kan de ju vara här. Det är bra.