Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Igår kickade teknik- och fritidsförvaltningens idrotts- och fritidsenhet tillsammans med SISU Idrottsutbildarna igång sitt värdegrundsprojektet Ledarguiden som riktar sig till ideella föreningsledare. Ett drygt hundratal föreningsmedlemmar dök upp på Stadsbiblioteket för att lyssna på och låta sig inspireras av hur de själva ska kunna jobba med värdegrundsfrågor ute i sina föreningar.
Teknik- och fritidsnämndens ordförande Jennie Johansson inledde kvällen med att hälsa alla välkomna och efter en kort introduktion lämnade hon över till idrotts- och fritidsenhetens Lisa Petrelius. Lisa framhöll att syftet med Ledarguiden inte är att påtvinga föreningarna ännu en hyllvärmare utan betonade att Ledarguiden ska vara ett levande dokument ute i föreningarna. Åsa Agmyr från SISU Idrottsutbildarna fortsatte med att berätta om hur idrottsföreningarna kan få stöd från SISU Idrottsutbildarna i deras process att ta fram Ledarguiden, bland annat genom "Framtidskvällar" för ledare.

Därefter var det dags för kvällens inspirationsföreläsare Per Johansson, förbundskapten för damlandslaget i handboll samt utsedd till årets ledare 2011. Per delade med sig om hur han har arbetat med värdegrundsfrågor genom att skapa tydliga roller och ramar samt framhålla vikten av ett öppet och ärligt kommunikationsklimat.